Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Flowcup

Diana Lidforsen är 34 år. Hon är singelmamma till en underbar son som är 5 år. Tränar gärna hot yoga, försöker följa med i debatten, och hämtar kraft vid havet som vi har turen att bo nära.

Flowcup föds

Som singelmamma insåg jag att jag liksom alla andra föräldrar ville ge min son allt jag kunde. Både min närvaro men alla saker som han kunde tänkas vilja ha. Jag insåg att jag tillskillnad från dem som lever i tvåsamhet skulle behöva använda min tid väl. Alltså, korta ner mina arbetsdagar så att han inte behövde gå så långa dagar på förskola och samtidigt få ut en hygglig lön. Jag såg att livet som entreprenör var det bästa sättet att försöka ordna det så för oss. Som ni hör har min son verkligen min ledstjärna!

Flowcup, verksamheten

Vi tillverkar, säljer och donerar menskoppar i mjuk medicinskt silikon. Vi lägger mesta fokus på att e-handel och lanserar snart på www.flowcup.com och öppnar upp vår handel för hela Europa. Spännande! Varje kund som köper en menskopp av oss på Flowcup donerar samtidigt en menskopp till en ung behövande i södra Afrika. Vi arbetar också en hel del med organisationer globalt som arbetar för att förbättra för dem som lever i fattigdom runt om i världen.

Vi har kontoret i Malmö men arbetar globalt. Många samtal på svajiga linjer med organisationer i tex olika delar av Afrika blir det.

Mitt mål? Det vore fin om vi kunde se till att 1 miljon personer som saknar mensskydd får en menskopp…

Diana, frihetsentreprenören!

Jag är nog både entreprenör och företagare. Inte säker på att jag känner till skillnaden men jag pratar nog mer om mig som entreprenör. Var lite obekväm med att använda den titeln förr men nu känns den väldigt hemma och naturlig.

Jag drivs av friheten att kunna planera mina dagar hur jag vill och av att göra skillnad för dem som inte lever lika privilegierade liv som vi gör i Sverige.

Entreprenörsresan

Började driva bolag för 2 år sedan. Första halvåret efter vår lansering som skedde i juli 2017 så var det jobbigt att varje dag behöva driva försäljning för att kunna fortsätta driva Flowcup framåt. Jag räknade fram och tillbaka nästan dagligen, vred och vände och hade en del press på mig. Men i april 2018 var jag en av de få kvinnliga grundare som fick in riskkapital av två kvinnliga investerare. Helt sjukt att bara 0,7% av allt svenskt riskkapital går till kvinnliga grundare. Känns himla bra att var den pinne i statistiken på rätt sida!

Skulle jag göra om något under resans gång skulle jag nog ha släppt mer kontroll till folk i min omgivning. Jag har velat kontrollera mycket i alla led och behöver jobba på att släppa ifrån mig vissa ansvar.Vad har varit det svåraste under din entreprenörsresa?

Flera saker!! Men det som varit absolut svårast var att behöva se över min vänskapskrets när jag beslutade för att ge företaget Flowcup en chans. Det tar mycket energi att starta upp ett företag och jag insåg ganska tidigt att jag skulle behöva fullt stöd av mina nära och kära. Tyvärr visade det sig att några personer som stod mig väldigt nära inte kunde ge mig det. Av samma anledning har jag fått lägga vissa relationer på paus. Det gör mig ledsen när jag tänker på det. Men jag ångrar inte för en sekund att jag påbörjat och gör denna resa! Jag älskar måndagar och att få sätta igång och jobba!

Vanliga misstag?

Frågar för lite om hjälp och pratar för lite om sin passion med folk i sin omgivning.

Varför ska man driva företag?

Såå mycket! Främst det snabba personliga utvecklingen skulle jag säga. Det är så lärorikt ur så många perspektiv. Nu med nya medarbetare lär jag mig också mycket om mig själv. Det är nyttigt.

Dianas tips till dig som vill driva företag

Bara kör. Tänk om det blir succé? Och blir det inte det så är det bara “so what?”. Då kan en bara testa något annat.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv