Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Frontcover

Linda Fernström är 35 år och bor i Järfälla utanför Stockholm med sin sambo Petrus och deras två barn Loa ( 5 år) och Livia (3 år). Hennes största intresse är helt klart inredning, både teoretiskt och praktiskt. Linda gillar tankesättet inom Feng Shui och använder sig mycket av det när hon inreder deras hem. Hon tycker också mycket om att planera och plantera (i) deras trädgård, det ger en sorts ro som Linda tror är viktig när man hela tiden är uppkopplad och tillgänglig.

Frontcover föds

På gymnasiet drev jag ett UF-företag med några klasskompisar och det var nog där fröet såddes till intresset av att starta eget. Sedan dess har jag funderat på vilken slags verksamhet jag ville driva. Det var inte svårt att förstå att det skulle bli inom inredning då intresset för det var stort redan då.

Frontcover, verksamheten

Mitt företag Frontcover designar snygga dekorer/covers/mönster (många namn för samma sak) som är måttanpassade efter IKEA-möbler så att du enkelt kan göra om dem. Mitt mål med verksamheten är att öka omsättningen varje år med 40 % för att så småningom kunna ta ut en bra lön och att vi ska gå med vinst varje år med 10 % av årsomsättningen som kan återinvesteras i företaget.  

Jag vill kunna anställa flera personer som kan hjälpa mig med att skicka ut ordrar och ha kundkontakt.  

Linda, företagaren!

Jag skulle nog mest säga företagare. För mig är en entreprenör mer en idéspruta som gärna startar upp bolag för att sedan sälja dem och gå vidare till nästa idé. Det är inte min tanke med mitt företag. Jag håller mitt företag kärt och skulle ha svårt att sälja det till någon.

Jag drivs av att se andra använda mina produkter, att människor blir glada när de kan förändra sina hem på ett väldigt enkelt sätt.

Entreprenörsresan

Resan har varit nu i drygt 2 år. Det svåra hittills har varit att motivera mig själv, det är svårt att vara helt ensam. Det gäller att man inspireras av andra, försöker nätverka och prata med mycket folk. Dock så har det jobbiga vara att inte få ut lön nu i början, jag har haft en lön sen jag var 15 år och började jobba extra på McDonalds i Enköping där jag växte upp. Det är viktigt för mig att dra mitt strå till stacken. Men det är också en morot, att jobba hårt så att försäljningen ökar hela tiden.

Men kollar jag tillbaka på resan och skulle jag få en chans att få göra om den skulle jag starta företaget med någon person som brinner för idén och som kompletterar de positiva egenskaper som jag besitter. Det är viktigt att ha någon att bolla med och som kan hjälpa en att dra lasset framåt när det känns som man har fastnat.

Däremot skulle jag inte säga att jag offrat någonting, förutom att ha en trygg inkomst då. Jag var tvungen att säga upp mig från mitt förra jobb för att kunna starta mitt företag. De hade en klausul i kontraktet som sa att jag inte fick driva eget på sidan om.

Vanliga misstag?

I alla fall jag fokuserade nog för mycket på fel saker. Jag var med på flera mässor som kostade mycket pengar för att jag ville synas. De pengarna hade jag istället kunnat lägga på annan marknadsföring. Skippa mässorna första året, känn efter om du/ni verkligen behöver vara med eller om ni kan jobba med er marknadsföring på annat sätt.

Jag köpte också in ett stort lager av produkter som jag trodde skulle sälja bra, det gjorde de inte. Se till att göra en marknadsundersökning först!

Gå inte med i massa dyra företagarföreningar heller, du kan få samma rabatter som de erbjuder på annat håll.

Varför ska man driva företag?

Det är fritt och det är jag som bestämmer. Jag kan styra mina tider och egentligen jobba var som helst i världen bara jag har uppkoppling. Livet blir enklare när man har små barn och en i familjen är så flexibel. Jag får också jobba med det jag brinner för vilket gör det mer motiverande att jobba hårt!

Lindas tips till dig som vill driva företag

  • Starta företaget med en vän eller någon annan som är driven och vill satsa. Det finns speciella träffar där man kan träffa andra människor som vill starta företag men som kanske saknar en bra idé eller som saknar någon att starta det med.

  • När du ska göra din hemsida, välj en superenkel plattform där allting redan är kodat och klart. Undvik WordPress och olika plugin om du inte redan är superbra på det. Jag använder mig av Quickbutik för min hemsida. Deras tjänst är enkel och pedagogisk och de har en grymt bra kundservice.

  • Köp inte på dig ett stort lager om du inte gjort ordentlig research innan.

  • Skippa dyra mässor och annonser i tidningar, jobba mer med Google Adwords och sociala medier och influencer-marknadsföring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv