Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Hälsa mera

Malin Lundskog

Malin Lundskog, hälsokreatör från Göteborg. 49 år till sommaren (ser fram emot 50 jämnt!) och bor tillsammans med sin man, en son (har en utflugen son också), katten Nathan som de bara råkade få och snart en liten springerspanielvalp, Brorsan. Hennes intressen är att skriva, springa och just nu lära sig fota. Men även att umgås med vänner, lära nytt och att inspirera andra är också kul.

Hälsa mera föds

Att starta Hälsa mera kändes som enda möjligheten …Jag var anställd PT och gymmet jag jobbade på ville skära emellan så galet mycket när mina kunder började fråga om jag inte kunde komma till deras arbetsplatser för föreläsningar, träning osv … Så – jag körde! Ingen big deal för mig. Min man driver eget. Jag är även uppvuxen i familj där pappa drivit företag i alla år, så jag har aldrig känt att det är läskigt eller att jag har vågat särskilt mycket. Bara väldigt självklart för mig!

Hälsa mera, verksamheten

Jag sprider kunskap och pepp om goda vanor, enkel och krångelfri hälsa och löparglädje genom webbkurser och att prata (föreläsningar, workshops), skriva (böcker, blogg, nyhetsbrev, artiklar + samarbeten i sociala medier) och springa (löp- och annan träning på företag + med enstaka privatpersoner)

Verksamheten är i Göteborg och på webben. Okej, runt om i Sverige ibland, men mest Göteborg fysiskt. Varför? Göteborg för att det är där jag bor och har störst nätverk. Webben för att det underlättar på så många sätt och kan ge mer till fler.

Målet är att göra skillnad! Vara en av dem som visar att det här med hälsa är jätteviktigt och jätteenkelt. Att vi ska sluta jaga sönder oss med dieter och krångliga träningsprogram när det vi behöver är så jädra basic att vi inte tror att det har effekt för vi ger oss inte tid att reflektera och känna efter vad vi själva behöver. Släppa press och prestation och hitta glädjen! Att få människor att tycka om sig! Gör en det så löser sig resten 🙂

Malin, entreprenören eller företagare?

Vilken superbra fråga! Här kommer ett ogenomtänkt svar: Säger entreprenör, men … är kanske mer en företagare. Entreprenör är en multiföretagare som jag egentligen är (författare, föreläsare, influencer, löpcoach, pt) men jag gör allt under samma företag… Entreprenör känns mer som en igångsättare (vilket jag är) men jag förvaltar också mina idéer, så … både och! Beroende på sammanhang. Är inte entreprenör ett modeord? Vill yngre verkligen bli företagare?

Men mitt driv är i alla fall att se kunder hitta rätt, friheten, glädjen av att göra det jag verkligen tycker om och av att göra skillnad!

Entreprenörsresan

Jag började min resa när jag var 37 år. Men det har varit jobbigt att vara ensam, samtidigt så hade jag svårt att tro på mig själv som företagare. Däremot skulle inte börja så stort om jag fick göra om allt. Skulle hellre börja med en tjänst (jag ville sälja allt till alla på en och samma gång). Våga rikta mig till en målgrupp och ta bort det där med allt till alla … Det kan ju växa fram successivt.

En del har ju ”offrats” under tiden… pengar och tid. Men, offra och offra, visst: hade jag haft anställning hade jag haft lön som jag visste hur mycket och med vilken regelbundenhet, samt fasta arbetstimmar. Nu är det där med lön mer flytande och det gäller att jag är en bra chef för mig själv som sätter rutiner och ger mig ledigt … Men – ser det inte som att offra något. Mer som att välja ett sätt att leva.

Vanliga misstag?

Tror att det något av de här två ytterligheterna där den ena analyserar och planerar ihjäl sig innan hon kommer till skott (OM hon kommer till skott och vågar släppa sargen) och den andra som rusar iväg utan att tänka och hoppar på alla förslag om samarbeten och möjligheter att jobba gratis för marknadsföring (mer jag).

Varför driver du företag?

För att jag jobbar med det jag tycker är så himla kul. Och så viktigt! Friheten att välja vad jag gör och vem jag gör det med. Att jag inte har nån aning om vad söndagsångest är.  

Malins tips till dig som vill driva företag

Tro på dig själv, vidareutveckla dig själv, skaffa nätverk du litar på och kan bolla med och se för sjutton till att motionera, sova och äta bra! Och ge inte upp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv