Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Happy Dating

Linnea jobbar som dejtingcoach och driver Happy Dating International AB. Hon har skrivit tidningsartiklar som frilansjournalist, bloggat på Aftonbladet och Match.com. Linnea har även föreläst, coachar singlar och skapar onlinekurser om dejtingpsykologi. Företaget har funnits i snart 7 år och omvandlades till ett AB för två år sedan. Linnea är 34 år och bor i Stockholm.

Bakgrunden – Happy Dating

Jag är innerligt tacksam över att få jobba med det här och framför allt värdesätter jag att ha makten över min egen tid med allt vad det innebär från att ta sovmorgon när jag vill till att kunna göra ärenden på stan mitt på dagen utan köer. Men jag sätter också högt värde på att göra något som känns så oerhört meningsfullt; att hjälpa människor med något som länge var mitt eget allra största problem. Jag vill erbjuda den hjälp som jag själv hade behövt när jag var en olycklig och förvirrad singel som inte hade en aning om hur man lyckas med sitt dejtande. Att idag få se lättnaden i någons blick när hon inser att någon för första gången förstår henne och kan hjälpa henne att lösa problem hon kanske haft hela livet är fantastiskt. Det känns också stort att följa mina coachingklienters förvandling från, förvisso ofta högpresterande och framgångsrika men också ensamma, övertänkande och olyckliga till ståtliga Drottningar som kliver ut både i livet och kärlekslivet med en helt ny kraft, kunskap och inställning när coachingprocessen är färdig.

Nästa steg är att göra fler onlinekurser, eftersom jag insett att den här kunskapen behöver spridas till många fler snabbare än jag kan göra med en person i taget.

Vad drivs du av?

Jag drivs dels av min personliga bakgrund mer erfarenheter av hur oerhört smärtsamt det kan vara att känna sig fastlåst och hjälplös i något så viktigt som sitt kärleksliv, kombinerat med hur onödigt det är eftersom de flesta har exakt samma problem, som går att lösa på 5-10 coachingsessioner. Jag vill befria kvinnor från tabut med att behöva hjälp med detta för det är vansinnigt att alla förväntas kunna flirta, dejta och träffa någon utan att vi nånsin får lära oss hur man gör! Vi måste börja se det här som ett område vi kan lära oss mer om och utveckla, precis som alla andra. ”Det händer när det händer” är en lika dålig framgångsstrategi när det gäller kärlek som när det gäller företagande. Vill du ha en förändring får du skapa den!

Hur ser du på entreprenörskap?

Jag insåg ganska snabbt att jag inte alls kunde relatera till många problem som företagare “borde” ha, allt det där många varnar för och klagar på. Jag har inte jobbat sjukt mycket (i själva verket inte ens heltid en enda dag, mer än att idéer förstås alltid ligger och bubblar i bakhuvudet), jag har inte blivit ifrågasatt eller fått höra “vem tror du att du är?” från någon eller liknande och jag har försörjt mig sedan dag ett efter studierna (startade företaget halvvägs genom högskolan).

Jag tycker det är viktigt att lyfta det här perspektivet också; att det inte måste innebära megamonstermycket jobb och konstant uppförsbacke att driva eget. För mig har det i första hand varit en enorm frihet. Jag är inte intresserad av att jobba supermycket. Jag vill göra skillnad för människor, skapa något av värde och tjäna bra med pengar på att göra det, men jag är inte alls intresserad av att jobba 10+ timmar per dag. En omöjlig ekvation enligt vissa, men det går med en skalbar och delvis automatiserad affärsmodell. Det handlar om att hjälpa så många som möjligt, utan att sälja min egen tid till varje kund.

Med det sagt, naturligtvis jag också haft mina utmaningar. Ingen person på utsidan har frågat vem jag tror att jag är, men mina hjärnspöken har ställt frågan tusentals gånger. Jag har varit livrädd i förhandlingar, rädd för att ta plats och synas, och känt mig både ensam och galen i perioder. (Jag har ju trots allt bara “hittat på” mitt eget jobb, kan man verkligen göra så??)

Men jag har också en gigantisk resurs i ryggsäcken i form av en treårig högskoleutbildning i positiv psykologi och coaching vilket gett mig fantastiska verktyg för att upptäcka och använda mina styrkor, ifrågasätta hjärnspöken, se möjligheter, sätta mål och ta mig an utmaningar mm. Om det är något jag vill tipsa andra om är det att läsa böcker om att kunna och våga göra det du vill, Mindset av Carol Dweck är fantastisk, lika så Playing Big av Tara Mohr.

Är det något du gjort som fungerat extra bra under dina år som företagare?

Jag har i många fall varit väldigt ihärdig. Inte på något jobbigt sätt, jag kallar det att vara “pleasantly persistant”; jag fortsätter tills det blir som jag vill ha det helt enkelt. Min framgångsfaktor som frilansjournalist var att maila de tidningar jag ville skriva till varje eller varannan månad tills de svarade och beställde en artikel av mig. I vissa fall innebar det ett helt år av mailande utan ett enda svar, vilket kan låta hopplöst men i fler fall än ett ledde det till fasta skrivuppdrag i varje nummer och egna spalter. De flesta ger upp efter ett, två eller iaf tre försök, men du har absolut ingenting att förlora på att skicka ännu ett trevligt mail till någon du vill samarbeta med och föreslå något ni kan göra ihop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv