Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Hellfred

Helene kallas för Hella, är 37 år och bor i Täby med sin sambo samt två barn.

Hellfred föds

Allt startade för att jag tillsammans med min kollega, Fredrik Ohlen, ofta tänkt tanken att vi två skulle vara en optimal match för att driva bolag ihop. Sedan hamnade vi i en situation där vår nuvarande arbetsgivare hade det tufft och vi kände att timingen var rätt och så slog vi till!

Hellfred, verksamheten

Vi har flera olika ben. Men en av dem är att hjälpa start-ups med att lyckas med sin produktion i Kina. Jag och Fredrik har över 15 års erfarenhet med att jobba med Kina och vet vilka svårigheter man kan möta i produktionsdjungeln samt att många fallgropar att falla i. Vi kortar startsträckan för våra kunder.

Målet med Hellfred är att vi får jobba med dem projekten vi verkligen brinner för och att vi ska kunna leva på vår firma utan att behöva jobba dygnet runt.

Helene, entreprenör eller företagare? Det får framtiden visa…

Det är stora benämningar som känns lite tidiga att ta till mig då jag bara drivit bolaget i ett år. Men jag driv av intressanta samarbeten med rätt dynamik i teamet. Att koppla ihop rätt människor med varandra.

Entreprenörsresan

Det svåra i början är att ta rätt betalt. Som ett start up är det svårt att tacka nej till kunder och uppdrag som kräver mer tid en vad det genererar i intäkter. Samtidigt tyckte jag det var jobbigt att välja rätt inriktning. Det är lätt hänt att man blir för bred och erbjuder för många olika tjänster istället för att nischa sig och göra det som generera mest intäkter.

Jag har offrat mindre pengar i plånboken varje månad. Men skulle vi göra om skulle vi vara tydligare och tuffare i våra offerter och ha tydligare avtal där vi reserverar oss för alla oförutsedda händelser och kostnader. Att inte vara OK med muntliga avtal.

Vanliga misstag?

Många är för naiva och tror gott om alla människor. Glömmer bort att säljet är det viktigaste. Utan styrkor i sälj blir det svårt att överleva.

Varför ska man driva företag?

Friheten! Att vara sin egen chef, att få ta alla beslut själv och att se sitt företag växa och åstadkomma bra saker. Det som kan vara baksidan är nervositeten över att inte få ihop ekonomin.

Helenes tips till dig som vill driva företag

Våga! Var minst två personer annars blir det lätt väldigt ensamt och långtråkigt. Se till att personen du bildar bolag med är någon du kan tänka dig att spendera hela dagarna med i många år framöver. Mitt tips är att ha bolag med en man!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv