Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Lesscarbs

Fanny är 29 år, bor i Stockholm. Hon är gift och har två barn, 6 och 3 år gamla. Förutom mat och matlagning älskar hon inredning, loppis, att dyka i containrar efter renoveringsfynd, renovering över lag, rödvin och tatueringar.

Lesscarbs föds

Jag ville spinna vidare på mitt Instagramkonto som var det jag startade först. Jag öppnade sedan hemsidan och började skapa recept. På 1 år skrev jag över 400 recept. Sedan utbildade jag mig till kostrådgivare och jobbade med det rätt mycket. Jag har även haft en webbshop en kort period. Jag skriver även böcker på temat mat, hälsa och att leva rent och naturligt.

 Lesscarbs, verksamheten

Jag är bloggare/influencer, författare håller events/workshops och skapar content för andra företags sociala medier. Jag bedriver verksamheten mestadels via nätet. Anordnar ibland workshops/events i Stockholm.

 Fanny, är både företagare och entreprenör. Men egentligen en hämmad kreativ idéspruta

Jag är förmodligen både företagare och entreprenör. Brukar inte reflektera så mycket över skillnaden, ogillar över lag att sätta stämplar på mig själv. Jag är en ohämmad kreativ idéspruta brukar jag säga. Med det sagt är jag både företagsam och mån om min business. Jag är en tuff förhandlare och har mycket skinn på näsan. Jag är utbildad retoriker och är bra på att kommunicera tydligt i tal och skrift.

Jag drivs av att bestämma själv. Att lära mig nya saker. Att sätta mina egna mål och visioner. Att testa utan att någon säger ja eller nej. Att lära av mina misstag och att känna att jag utvecklas som person, inte bara som egen företagare.

Entreprenörsresan

Det svåraste och jobbigaste är att hålla ut. Att lita på att saker behöver tid. Jag vill gärna att allt ska hända nu. Jag är också rätt spretig från och till. Jag gör så mycket olika saker.  När det känns dåligt brukar min man säga: Sätt dig och läs vad folk tycker om dig” då kommer jag genast på andra tankar och påminns varför jag gör det jag gör.

Jag har ju varit tvungen att offra att gå hem från jobbet och sluta tänka på det när jag går hem. Jag tänker på jobb väldigt mycket och väldigt ofta. Det är tufft att jämföra lön som nystartad egen och lön som fast anställd på 100 %. Men jag försöker att tänka att tiden jag har är värt så mycket!

Skulle jag göra om resan skulle jag ha startat AB på en gång. Det hade varit bra rent ekonomiskt. Resten är jag nöjd med. Det är bra att testa och lära. Jag ser allt som erfarenheter, inte misslyckanden.

Vanliga misstag?

Att vara tillgänglig hela tiden. Jag förstår mig inte på andra företagare som mejlar mig 21-23 på vardagar eller helger. Då anser jag att man är dålig på att prioritera. Jag ser det inte som en merit att alltid vara anträffbar. Jag har exempelvis haft min telefon på ljudlös de senaste åren. Jag missar nästan alltid samtal. Men jag ringer upp när det passar.

Varför ska man driva företag?

Friheten, att lära sig så mycket nya saker, att känna att jag åstadkommer grymma saker på egen hand.

Nackdelen är väl att inte kunna stänga av och gå hem. Min hjärna går ofta på högvarv och ibland känns det som att jag drunknar i idéer som jag inte hinner förverkliga.

Fannys tips till dig som vill driva företag

Var inte duktiga flickan jämt. Ta hjälp av andra, du behöver inte vara proffs på allt. Exempelvis bokföring. Det lejer man enkelt bort, det är en sådan sak jag verkligen tycker att man inte ska göra själv. Fokusera på din business istället, och tjäna på så sätt mer pengar.

Ställ inte upp på saker du inte känner dig nöjd med. Bättre att vara nöjd över att tacka nej till en dålig deal. Jag tackar alltid nej med ett leende.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv