Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Trotzig form

Foto: Paulina Westerlind

 

Malin är 37 år och bor i Aspudden i Stockholm tillsammans med sin son samt barnets pappa. Hon är intresserad av design, feminism och populärkultur i form av främst tv-serier och film.

Trotzig form föds

Jag har varit anställd som formgivare på många olika typer av företag men saknade att få jobba med precis den typen av uppdrag som jag gillar. Efter flera halvdana försöka att frilansa som formgivare sa jag äntligen upp mig från en fast tjänst för ungefär ett år sen. Min man är konsult inom programmering så vi har valt att driva företag tillsammans.

Trotzig form, verksamheten

Jag gör uppdrag inom grafisk formgivning, print och webb. Framför allt formger jag böcker, tidningar och logotyper. Jag bygger och formger även wordpresshemsidor.

Mitt kontor finns i Stockholm och jag har mest kunder här. Men jag tar kunder från hela landet såklart. Har även haft lite kunder i San Francisco, då jag bott där tidigare och har en del kontakter där. (Skillnaden med att jobba med kunder i SF är att det är svårare att ta bra betalt där).

Målet är att fortsätta som jag gör, få fler uppdrag inom bokbranschen och tjäna mer pengar 🙂

http://malintrotzig.se/

Malin, företagaren!

Jag ser mig egentligen inte så mycket som entreprenör, jag driver företag för att det är bästa sättet att få jobba med den typ av formgivningsuppdrag som jag är mest intresserad av.

Mitt driv grundar sig i mitt intresse för grafisk formgivning och min önskan att bestämma själv över min tid och mitt jobb. Jag är min egen bästa chef!

Entreprenörsresan

Det svåra under resan har varit att våga lita på att jag ska lyckas få in uppdrag. Och att sälja mig själv, jag jobbar hela tiden på att bli bättre på det. En utmaning är också att hantera kunder som inte uppskattar mig eller beter sig oproffsig.

Jag känner inte att jag offrat så mycket, inte i förhållande till vad jag vunnit. Tryggheten som en fast anställning innebär är väl det jag främst offrat. Det var såklart lite läskigt att säga upp sig, framför allt när jag nu har ett barn att försörja. Men om jag skulle göra om något skulle jag  nog trots allt gjort det tidigare.

Vad tror du är det vanliga misstaget?

Jag vet inte, att inte våga testa? Eller att inte ha en ordentlig plan för hur en ska gå tillväga kanske.

Varför ska man driva företag?

För att du trots allt kommer kunna leva på att göra det jobb som du tycker är roligast! Du kommer växa så mycket som människa och vara stolt över dig själv. Visst kan det vara kämpigt med oro för ekonomin och att kunna släppa jobbet och separera jobbtid från ledig tid. Men det är värt det för allt det positiva som kommer med det.

Malins tips till dig som vill driva företag

Jag vet inte vem som kan ha sagt det, men jag brukar tänka på det här citatet “carry yourself with the confidence of a mediocre white man”. När du känner dig osäker eller oklar över hur du ska hantera en situation, så  kan du tänka “vad skulle en medioker vit man uppfostrad att vara övertygad om sin egen förträfflighet göra?”. Om de kan så kan du!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv