Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Lindström Loman

Emilie Loman bor i Hornstull på Södermalm i Stockholm tillsammans med sin sambo och ett-åriga dotter. Hon älskar slow-fashion, yoga och att läsa böcker! Utöver det har hon en passion för självutveckling, matlagning och hållbarhetstänk. Emilie drivs av att göra skillnad för andra människor, och visionen är att höja statusen och kvaliteten på serviceyrket i Sverige. Hon beskriver sig själv som “frihetsprenör” och för tre år sedan startade hon företaget Lindström Loman AB tillsammans med Joakim Lindström.

Varför valde du att starta företag?

Jag ville bidra till något större och göra skillnad för fler personer än bara de som befann sig på min tidigare arbetsplats. Då bestämde mig för att starta eget, vilket blev företaget Lindström Loman AB. Jag startade eget för att jag vill ha friheten att bestämma mer över min egen tid – jag ser mig själv som en “frihetsprenör”. Min drivkraft är att göra skillnad för andra människor genom att skapa ett bättre och hållbarare samhälle och miljö. Jag drivs av att se andra människor växa och hitta sig själva, se företag göra bättre och mer hållbara resultat, och att få vara med och skapa nöjdare kunder och medarbetare. Jag vill även bidra till att skapa hållbara människor genom att hjälpa dem förstå sitt eget varför och sina egna drivkrafter.

Företaget Lindström Loman

Tillsammans med Joakim Lindström driver jag företaget Lindström Loman AB där vi föreläser, utbildar och coachar inom service och kommunikation. Service är ett mindset och en attityd, vilket alla som arbetar med bemötande i någon form bör lära sig mer om. Tillsammans med branschorganisationen Kontakta sätter vi just nu standarden för vad bra service är genom skapandet av Sveriges första servicehandbok. Vi driver också Sveriges första och enda podd om service och magiska kundupplevelser “Wowpodden – hur du skapar magiska kundupplevelser”. Den stora visionen och målet är att höja statusen på serviceyrket och kvaliteten på servicen i Sverige!

Från Lindström Loman till Bygg broar och Coffeemagic

Företaget Lindström Loman AB grundades år 2017 när jag var 29 år gammal. Efter det startade jag verksamheten Bygg broar under 2018 och sedan företaget Coffeemagic som tillkom under året 2019. 

Bygg broar är en innovationsplattform för human hållbarhet, en plattform för nya idéer och nya perspektiv för att utveckla människor och samhället. Bygg broar startades för att ta tillvara på människors olika kompetens, att samla människor från helt olika branscher och olika generationer för att kommunicera, byta erfarenheter och få nya idéer. Det har vi gjort genom att på ett år hålla tre (fullsatta) event på Rival i Stockholm där allt överskott har gått till välgörenhet och där fokuset har varit att nätverka med människor som inte har samma kompetens, är från samma bransch eller generation som du. I oktober kör vi på Cirkus.

Med dagens klimatförändringar, växthuseffekt och plastberg i haven, kände jag också att jag på något sätt ville bidra till att göra skillnad för miljön. Från detta uppkom idén om att göra en naturlig, ekologisk, vegansk och plastfri skönhetsprodukt – projektet Coffeemagic startades! Målet med Coffeemagic är att bidra till ett minskat matsvinn och erbjuda ett nytt, naturligt och lokalproducerat alternativ i skönhetsbranschen. Vi återanvänder kaffe för att skapa en body scrub, vilket bidrar till mindre matsvinn och ger kaffet ett längre kretslopp.

Att vara entreprenör – positivt och negativt!

Det svåraste under min entreprenörsresa har varit att inte arbeta för mycket. När man följer sin passion och lever sin dröm kan det vara svårt att ta en paus eftersom mycket är väldigt väldigt roligt. Därför har balansen mellan ledig tid och arbete varit väldigt utmanande att få till. Det jobbigaste under resan har varit att gå från att ha en hel drös med kollegor runt mig dagligen till att hänga en hel del med mig själv. Även fast jag är snäll och kul så har apcirkusen i hjärnan gjort sig påmind oftare nu än då jag var anställd.

Det enda jag upplevt att jag “offrat” i uppstartsfasen som entreprenör jämfört med att vara tidigare anställd är tryggheten att veta att det hela tiden kommer att komma in pengar.. Men pengar är inte min största drivkraft, utan tid och frihet är mycket mer värt, även om jag mycket väl vet att med pengar kommer frihet. Jag bestämmer själv vad jag vill göra och många gånger när jag vill göra det och i mitt fall är det är en av de mest positiva grejerna med att driva företag. Det positiva med att driva företag är också att kunna följa sina drömmar. Att följa sina drömmar så att man studsar upp ur sängen och känner sig både motiverad, engagerad och peppad på livet – vem vill inte det?

Har du några tips till nya entreprenörer och vad de ska tänka på?

Inga drömmar är för stora! Försök att definiera vad framgång är för dig – är det att ha mer tid och energi till annat än jobbet, att bidra till andra människors välmående eller något helt annat? Det är också viktigt att att försöka att inte jämföra sig med andra. Du är du och det är verkligen din superkraft! 

Annars är det bra om man kan försöka lita på att saker löser sig och tänka att allt har en mening. Omge dig med och ta hjälp av människor som kompletterar dig. På så sätt kan ni tillsammans skapa ännu mer magi. Det är viktigt att våga be om hjälp! Försök hitta rätt personer genom att nätverka. Nätverka inte heller bara med personer från din generation, bransch eller med samma kompetens som du utan med personer som är helt olik dig. Då kan du hitta riktigt bra inspiration, tips och råd! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv