Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Mohv

Sophie är 31 år och har precis dragit igång med sin verksamhet på Kungsholmen under MOHV’s flagga. Företaget MOHV har funnit sedan 2012, men det har inte Sophie som startat det. Däremot MOHV Kungsholmen som är en del av MOHV startade Sophie tillsammans med sin kompanjon i början av året.

Just nu bor hon i en hyresrätt i Södertälje och kommer till hösten flytta till nya Beckomberga i Bromma. Hon har ett starkt intresse för träning och hundar. Det visar sig att hon har under årens lopp suttit med i hundklubbens styrelse, både som valberedning, ledamot och ordförande. Men Sophie har även tävlat i utställning & viltspår med sina hundar under årens gång. Hon förlorade sin tredje hund för en tid sedan och detta har gjort att hon satsat än hårdare på företaget, så snart tillfälle ges kommer en ny fyrbent familjemedlem.

Förutom hennes passion för hundar har Sophie mellan år 2009-2014 jobbat inom Kriminalvården och parallellt med jobbet läst till en Fil. Kand examen i Kriminologi. 2014 började hon på fastighetsmäklarutbildningen i Gävle och där hittade en ny passion!

Mohv föds

Sedan starten i januari 2012 har vi etablerat kontor i Malmö, Lund, Helsingborg, Halmstad, Kungsbacka, Örebro, Stockholm, Uppsala och Umeå. Många tycker att MOHV är det mäklarföretag som skiljer sig mest från mängden. Själva tror vi att vårt nytänkande är nyckeln till framgången. Vi är drivna mäklare som gillar vårt jobb och brinner för att ge köpare och säljare allt som behövs för en lyckad bostadsaffär.

Vi är fastighetsmäklare, delägare/franchisetagare med fokus på Kungsholmen men får sälja överallt.

Öppnar snart eget kontor på Kungsholmen!

Just nu hyr vi kontorsplatser på Sveavägen men kommer inom kort flytta till vår nya lokal på Hornsbergs strand. Vårt fokus är Kungsholmen men vi har öppna gränser inom kedjan som gör att vi får/kan/vill sälja överallt. Det gör även det lättare för oss att följa våra kunder.

Sophie, drivet själv!

Jag som person har ett driv och blickar framåt, älskar att lära mig nya saker samt att tävla. Om man ges möjlighet att vara sin egen chef vilket ger en flexibilitet i vardagen, tycker jag absolut att man ska ta tillvara på det. Att detta dessutom resulterar i plus på kontot så är det ju toppen!

Just nu har jag ett extra driv i att få en ordentlig fart med företaget och inför min stundande flytt. Jag separerade för 3 år sedan och lämnade i princip allt, jag blev utköpt från vår gemensamma bostad och detta har jag  ”bittert” ångrat i efterhand. Men jag har vägrat att låta detta dra ner mig utan använda mig utav det som en drivkraft framåt istället. Detta ger mig ett extra jävlar anamma and watch me!

Entreprenörsresan

I början kände jag den ekonomiska stressen innan allt rullar på. Att fortsätta kämpa dagar då det känts tufft –  det var tungt. Men jag fick möjlighet att tillsammans med en kollega starta eget väldigt tidigt i min karriär. Jag hade endast varit registrerad mäklare i 4 mån men valde ändå att hoppa på tåget, testa och köra. Vad hade jag att förlora? Jag kan tycka att jag möttes av en känsla av ”hur ska hon klara detta utan erfarenhet” och likande. Men detta drev mig framåt och en känsla av ”jag ska f*n visa er* växte fram. Jag känner inte att jag behövt offra någonting under resan. Allt handlar bara om att bli duktigare på att planera.

Vanliga misstag?

Att inte ge dig själv tid för återhämtning. Du måste ge dig själv tid för återhämtning för att hålla i det långa loppet.

Varför ska man driva företag?

Det är tufft med företagande, speciellt i början då det finns en ekonomisk osäkerhet. Man arbetar maximalt och tar ut minimalt med lön. Men i övrigt finns det bara positiva saker med att driva eget. Att inte vara styrd av någon annan, du planerar din tid och jobb själv – hur bra är inte det? Den enda jag har att anpassat mig efter/till är min kompanjon och vi strävar ju mot samma mål. Jag har aldrig någonsin under mina år i arbetslivet känt mig så fri som jag gör nu.

Sophies tips till dig som vill driva företag

Mitt måtto är att man kan allt man vill och tycker att alla kvinnor som vill ska tro på sig själv för att de kommer att klara det! Vissa perioder kommer vara tuffare än andra men det är i de uppförsbackarna som vi lär oss en jäkla massa! Nu får det vara nog med dessa män som styr och ställer inom företagen, dags för oss kvinnor att ta plats och visa att vi banne mig också kan!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv