Entreprenörden logo

Sommarinspiration – MyHeartBear

Ebba Charlotta Mantell är kvinna med en utflugen son, sammanboende med Mastiffen Buster och särbo med hästarna Golda och Lotus. De bor alla i Stockholms innerstad.  Hon är nyfiken med ett öppet sinne intresserad av det mesta som förgyller livet. En god måltid, ett konstverk eller musikstycke som berör, en promenad i skogen med sina djur, en ny idé som kan leda vidare, ett leende från en medpassagerare på vår underbara planet.

Myheartbear föds

Möjligheten som gjorde att jag kunde följa mitt hjärta och utveckla en idé som funnits hos mig var att jag fick ett avgångsvederlag från min tidigare arbetsgivare. Jag har alltid varit företagsam och orädd och gillar att förverkliga idéer och drömmar.  Att bryta mark och ta steget ut i det okända är något som jag gillar. Min pappa var stridspilot så det ligger nog i generna.

Idén kom till mig för mer än 15 år sedan. Jag var på tjänsteresa och satt ett i möte i ett konferensrum i Caracas Venezuela. Det var dags för min son att gå och lägga sig. Jag kunde inte gå iväg och ringa för att önska god natt.

Då slog det mig. Tänk om han hade haft mina hjärtslag i sin teddybjörn, då hade han kunnat få en känsla av min närhet. Hjärtslag är faktiskt något av det första som vi upplever och det redan i mammas mage. Forskning visar tom att hjärtslag skapar en naturlig känsla av trygghet och närhet vilket bidrar till minskad stress hos barn

Myheartbear, verksamheten

Med Myheartbear laddar du enkelt en teddybjörn med dina egna hjärtslag. Du spelar in dina hjärtslag med Myheartbears app i din telefon Hjärtslagen överförs till teddybjörnens hjärta med hjälp av Bluetooth och när barnet kramar nallen känner det dina hjärtslag.

Just nu är mitt mål att komma ut på marknaden med teddybjörnen Myheartbear. Jag söker nu en partner eller investerare så att jag kan komma igång att producera och sälja. Så känner ni någon som skulle vara intresserad så be dem kontakta mig.  Jag tror att min teddybjörn skulle fungera i Asien, tänk på Tamagotchi.

Just nu har jag företaget i Sverige, men jag känner mig inte låst här. Allt beror på hur vår fortsatta resa fortskrider. Det handlar om att vara situationsanpassad och man har aldrig några garantier för någonting.

Ebba Charlotta, den sanna entreprenören

Jag är en idéspruta och genomförare, har en tro på mig själv och min kapacitet. Jag försöker alltid ta rakaste vägen till målet – KIS- ”keep it simple stuped”. Därför är jag entreprenör, jag haft modet att göra något jag älskar och känner passion för. Jag brukar ofta ta steget in i det okända och det brukar gå bra.

Jag drivs av en övertygelse att min idé, kommer att hjälpa barn i hela världen att känna sig tryggare

Entreprenörsresan

Motgångar kommer och det gäller att stå stadigt med fötterna på jorden. Det svåraste har varit att inse att allt tar så mycket längre tid än jag från början trodde. När man arbetar med väldigt begränsade resurser så tar allting så mycket längre tid.  Och det har många gånger gjort mig frustrerad, då jag är en otålig person. Det jobbiga har varit att orka fortsätta och tro på mig själv och min idé när ansökningar till finansiering och olika program blir refuserade. Att vara entreprenör är många gånger som att söka in till Dramatens elevskola. Det gäller att outtröttligt fortsätta.

Jag har offrat massor; betald semester, sjukpenning och ekonomisk trygghet…..  vilket förstås innebär en ökad stress. Jag kan idag inte jobba heltid med mitt företag. Ett teknikutvecklingsprojekt tar tyvärr väldigt lång tid. Men skulle jag göra om det, skulle jag ta det lite lugnare med teknikutvecklingen. Jag kände en stress att någon annan skulle lansera min idé innan jag hann. Myheartbear är den första i sitt slag och jag vill vara först på marknaden.

Vanliga misstag?

Det är lätt att underskatta vilken tid allt, precis allt tar. Det handlar mycket om att göra och göra om igen.

Varför ska man driva företag?

Frihet, möjlighet att bestämma själv vad och när jag ska göra saker. Möjlighet att skapa något jag tror på, vilket livet för mig handlar om. Men för mig är den ekonomiska osäkerheten väldigt jobbig. Att inte veta om man kan fortsätta, men på något sätt kommer det att gå.

Ebba Charlottas tips till dig som vill driva företag

Kavla upp armarna jobba hårt. Tro på dig själv och var modig! Lyssna på Lalah’s GOLIAT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv