Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Pencake

Mathilde Olofsson lever med sin man och dotter, som är 4 ½, på Södermalm i Stockholm. Hon älskar Stockholm och att upptäcka resten av världen, skärgården, mat och det mesta som är sött i livet.

Pencake föds

Pencake har nog funnits i mitt bakhuvud ganska länge eftersom jag har ett yrke som passar bra för frilansliv, men mest var det för att jag hade en stark önskan om att styra mitt liv och arbete, att själv bestämma vem och vad jag jobbar med. Jag var också så in i bängen trött på det bristande ledarskap som fanns i de organisationer jag varit verksam i. Sugen på att bli min egen chef helt enkelt.

Pencake, verksamheten

Mitt företag Pencake består av två delar. Dels är jag konsult inom text och digital kommunikation. Skriver och redigerar texter, jobbar som tillfällig webbredaktör och hjälper till att förbättra innehållet på företags webbplatser. Dels är jag kakbagare, gör bakverk på beställning till fester, barnkalas och event. Just nu driver jag företaget hemifrån men planen är att också ha en kontorsplats på någon kreativ plats snart.

Målet är att den bär sig ekonomiskt och att jag får ha roligt under tiden.

Mathilde = företagaren

Jag klassar mig som företagare. För mig är nog ordet entreprenör laddat med att man vill starta och driva företag oavsett vad det handlar om, och så känner inte jag.

Jag drivs just nu är det nyfikenheten över att se om det faktiskt går att leva på det jag vill göra, att inte behöva välja mellan det jag gillar mest utan kombinera det istället.

Entreprenörsresan

Min företagsresa startade när jag var 40 år. Det har rullat på men det svåra är att inse att det inte kommer någon som säger, kör nu! Utan man måste besluta det själv och ta steget. Däremot ligger nog det jobbiga framför mig – haha!

Än så länge känns det jättebra med familjen, eftersom jag kan styra min tid med familjen mycket mer än tidigare, välja att vara mer med min dotter till exempel. Jag har fullt stöd från både min man och min dotter (som numera ofta leker att hon startar olika butiker och säljer saker!!)

Vad tror du är det vanliga misstaget?

Att man väntar på att allt ska vara perfekt innan man tar steget. Sätt igång bara, sen kan du utveckla och optimera under tiden. Om man bor i Sverige har man ett skyddsnät som gör att man kan misslyckas.

Varför ska man driva företag?

Insikten i att man kan mycket mer än man tror, friheten i att få vara sin egen chef. För mig är också omväxlingen i det dagliga arbetet väldigt positiv. Men man behöver jobba mer på att ha ett socialt och professionellt sammanhang. Sedan är det fortfarande knivigt att t ex få banklån osv.

Mathildes tips till dig som vill driva företag

Det blir det gamla vanliga: ta ingen skit, omge dig med bra folk, be om hjälp!

   

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv