Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Pernilla Helmersson

Pernilla Helmersson är onlinecoach och egenföretagare. Hon är 33 år och sedan drygt ett år tillbaka bor hon strax utanför Malaga i Spanien med hennes spanska pojkvän och varannan helg har de hans härliga 6 åriga son. Pernilla älskar att utforska nya ställen i vackra Andalusien, de åker ofta på äventyr och upptäcker helt fantastiska platser. Hon älskar även att vara kreativ, måla, skriva och röra hennes kropp med dans och yoga.

Pernilla Helmersson: början på en resa

Den började när jag var 27 år och jag valde att bli certifierad facilitator inom Access Consciousness. Jag ville arbeta för mig själv och jag ville skapa förändring i människors liv och kroppar. Min frihet har jag alltid älskat och kunde inte riktigt se mig själv att jag skulle sitta på ett kontor. Jag ville kunna arbeta vart jag ville i världen och det resulterade i att jag har bott på Bali, Australien och nu i Spanien samt driver mitt företag online. Jag ville göra skillnad i världen och bidra med att inspirera från mitt egna liv och erfarenheter.

Min drivkraft är att få bidra med mina styrkor och se förändring i människors liv. När jag får göra skillnad är jag i mitt element!

Pernilla Helmersson – företaget

Jag bedriver mitt företag online och bor i Spanien. Delvis arbetar jag som konsult för ett svenskt företag där jag är konferensproducent och skapar konferenser på en mängd olika områden. Jag göra även coachningssessioner och program online för människor som vill skapa liv som de verkligen älskar! Mitt mål är att göra skillnad i människors liv.

Företagare eller entreprenör?

Jag är både och, då jag är egen och arbetar endast via mitt företag och samtidigt entreprenör då jag skapar nytt och förändrar företaget kontinuerligt.

Vilka utmaningar har Pernilla stött på? Och vad skulle hon gjort annorlunda?

Då jag har rest enormt mycket under min entreprenörresa har jag många gånger känt mig ensam och som att jag har fått klura ut allt själv. Det var därför jag skapade något som hette: Creative Workspace, där entreprenörer arbetade och skapade tillsammans online. Det jobbigaste med min resa var att få lära mig allt själv om att skapa ett onlineföretag då jag inte har haft kollegor att fråga.

Om jag hade gjort om min resa hade jag trott på mig själv och mina förmågor ännu mer. En uppoffring som jag behövde göra var att i och med att jag valde att skapa mitt företag online och bo utomlands så kunde jag inte träffa min familj och vänner lika mycket som jag skulle önska. Det största misstaget folk gör tror jag är att de tror att de ska gå fort att bygga en business och nå ut, och visst kan det göra det men i många fall krävs tålamod och en villighet att ge av dig och själv och en villighet att synas och bli dömd.

Företagandets baksida och det mest positiva

Baksidan är att det kan bli att man tänker på det hela tiden och aldrig riktigt släpper det. En period gjorde jag mycket videos online och kunde känna en stress att alltid uppdatera, inspirera och filma mitt liv. Men det bästa med att driva eget är friheten att få jobba med det du älskar, friheten att få jobba för dig själv när du vill och vart du vill. Det tror jag verkligen är framtiden, vi är inte skapade för att sitta still på ett kontor hela dagarna!

Pernilla Helmerssons tips

Att inte vara för hård mot dig själv, ge dig själv utrymme att göra misstag och växa. Våga fråga om hjälp. Var kreativ och prova nya idéer. Våga tro på dig själv och att du kan göra det. Det du tänker det skapar du!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv