Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Resebemanning

För sju år sedan såg entreprenören Jannica Grönqvist ett stort behov av bemanning på resebyråer – då startade hon företaget Resebemanning. Företaget är inriktat på att rekrytera personer inom resebranschen, besöksnäringen och mötesindustrin samt att hitta rätt personer till rätt företag. Jannica bor i Nacka utanför Stockholm tillsammans med sin man, sina två tonårskillar samt katterna Chili och Vildis. Hon älskar nya affärsideér, att hjälpa andra, inredning och uteliv. Vintrarna tillbringar hon helst på varmare breddgrader, i Thailand eller på Mallorca.

Varför startade du företaget Resebemanning?

När jag var 39 år startade jag företaget Resebemanning för att jag såg att det fanns ett enormt behov av bemanning på resebyråer. Jag hade själv saknat extrapersonal när jag arbetade inom branschen. Sedan ville jag kunna styra över min egen tid för att få mer tid till familjen, och jag ville ha möjligheten att arbeta platsoberoende från ett varmare land på vintern.

Jag drivs av mig själv, är van vid att aldrig ge upp och att alltid försöka hitta lösningar. Det viktigaste för mig är goda relationer och att skapa personliga möten med alla jag träffar. Jag vill känna att människor runt omkring mig är nöjda och uppskattar det jag gör. Mitt mål med företaget är att det växer sig större och att jag kan släppa mer på den dagliga driften. På sikt tror jag att jag kommer vilja sälja bolaget men det är svårt att sia om nu. Känslan av att vara nöjd och stolt hoppas jag infinner sig en dag!

Att arbeta med Resebemanning

Företaget är ett bemanningsföretag som arbetar med rekrytering av personer inom resebranschen, besöksnäringen och mötesindustrin. Sedan 2012 har verksamheten hjälpt företag att hitta rätt personer till rätt företag. Verksamheten bedrivs idag i Sverige men har smygöppnat på Mallorca. Där kommer jag antagligen få en kulturell chock, framför allt gällande mitt egna tålamod, haha! Jag har även sedan många år tillbaka arbetat på distans från Koh Lanta i Thailand för att skapa kreativitet och framtidstänk. För mig personligen är det viktigt att kunna balansera den stressade vardagen med ett antal veckor på ett yoga-resort där inget stör. Då kan jag verkligen komma till ro på alla plan, en del av mitt företagande från början var också just att skapa egna oaser i vardagen.

Skulle du beskriva dig själv som entreprenör eller företagare?

Jag skulle nog säga både och. Jag är ingen klassisk entreprenör då jag analyserar och hittar svagheter ganska lätt. Samtidigt så bubblar idéer ur mig och det är verkligen det som jag drivs av. Företagare skulle jag definitivt säga att jag är eftersom jag vill ha full koll på allt som händer och är mycket noggrann med allt. Det hoppas jag kunna släppa när bolaget växer så att jag kan få mer utrymme till att skapa.

Utmaningar med entreprenörskapet

Det svåraste under min entreprenörsresa har varit att få företaget att växa så snabbt som jag vill. Ibland har det också vara jobbigt när företaget inkräktar lite för mycket på privatlivet. En utmaning har varit att lära mig att hitta andrum. Baksidan med företagandet är att kunna särskilja på den privata tiden när det behövs, exempelvis vid kortare semestrar. Då kan det vara svårt att kunna stänga av och lita på att allt rullar på ändå. Samtidigt skulle jag inte säga att jag har behövt offra saker för att vara egenföretagare. Om jag skulle gjort om min entreprenörsresa skulle jag ha startat eget företag tidigare i livet för det här är något jag verkligen trivs med!

Tips till andra företagare

Det positiva med att driva företag är friheten och möjligheten att ha det totala ansvaret. Men det främsta misstaget många gör i början när de startar företag är att tro att allt behöver vara perfekt inför start, såsom hemsidan, visitkort och annat. Det viktigaste är ju givetvis att sälja! Så mitt bästa tips till andra företagare är: gör bara gör! Kom också ihåg att verkligen tro på din idé för det kommer inte så många andra personer att göra i början. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv