Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Alma Vård & Omsorg

Ayrin Khamoushi är 28år gammal och född samt uppvuxen i Mölndal. Hon blev färdigutbildad socionom 2014 från Göteborgs universitet och varit bosatt i USA efter studierna. Ayrin flyttade tillbaka till Sverige 2015 och startade ett vårdbolag Samsource AB.

Starten på Alma Vård & Omsorg

Som person är jag kreativ, gillar vara med och skapa och utveckla samt driva processer framåt. Jag har mycket idéer och tankar, och en sådan personlighet som mig trivs vara egen företagare. Därför var det inte stort steg för mig att starta mitt första företag. Min entreprenörsresa började med att jag startade ett litet familjärt hem för vård av barn och unga.

Alma Vård & Omsorg

Vi bedriver vård och omsorg och i dagsläget bedriver vi hemtjänst samt personlig assistans som är rikstäckande. Målet är att kunna expandera verksamheterna till fler städer och kommuner. Jag driver verksamheten i Mölndal, grannkommun till Göteborg. Anledningen till valet av Mölndal är för att jag och mina kollegor är uppvuxna i här.

Ayrin – företagaren och entreprenören

Jag klassar mig som både som företagare och entreprenör faktiskt. En entreprenör har en idé och genomför den, man startar samt bygger upp ett bolag eller verksamhet. Samtidigt är jag en företagare med tanke på att jag driver företaget också.

Jag drivs av att se utveckling. Min entreprenörsresa började med inga investeringar, allt jag hade var min socionomutbildning och den kunskap samt kompetens som jag hade sedan tidigare. Tillsammans med mina kollegor lyckades vi få företaget att växa och expandera.

Reflektioner kring företagandet

Min entreprenörsresa tog fart inom det område där jag hade utbildat mig till, jag hade en vision och en plan, och två andra duktiga kollegor som påbörjade resan med mig, så det utvecklades såsom jag hade tänkt. Därför tror jag inte att jag skulle vilja göra om något om jag fick chansen. Det är svårt med alla uppoffringar som man får göra och den oförutsägbara vardagen. Men det är det värt. Visst, det är tungt att du aldrig kunna planera, då saker och ting kan dyka upp från ingenstans. Samtidigt det finns alltid saker som man ”bör” göra och du kan aldrig riktigt vara ledig.

Men man måste ha självdisciplin, och kunna vara duktig på att organisera och prioritera. Då löser sig det mesta!

Vad är det bästa med att driva företag?

Friheten, personlig utveckling, du får vara en del av en process och se hur denna process kan utvecklas. Du kan vara med och skapa och utveckla. Ingen som sätter ramar och mallar som du måste utgå ifrån, utan man har friheten att bestämma och sätta upp sina egna mål och ramar, och det passar mig utmärkt.

Ayrins tips till företagare/entreprenörer

Mitt tips är att ge inte upp för tidigt, ha tålamod, du kommer fälla mycket tårar och svett, och ibland känns det omöjligt, men helt plötsligt skapas det en möjlighet och det kan vara din nyckel till framgång. ”Work hard , dream big”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv