Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Sisu Barbells

Cecilia Gelinder är 28 år och bor i Vasastan tillsammans med sin sambo  samt deras deras hund Donna. Hennes intressen är till största delen träningen, vilket hon valde att satsa på som karriär. Hon är en glad amatör inom Olympisk tyngdlyftning och tränar ute på Bosön några gånger i veckan. Innan dess höll Cecilia på med lagsport, först Rugby och sedan en sväng in på australiensisk fotboll. Förutom det har hon börjat fatta intresse för växter och håller sakta med säkert på att bli en crazy plant lady. Det är något meditativt med att gå runt och vattna och fixa med växterna. Cecilia har gått från att ha två levande växter hemma till 18 stycken.

Starten på Sisu Barbells

Det är egentligen en rad av sammanträffande som gjorde att jag tog steget. Även fast jag haft ett heltidsjobb har jag arbetat med träningen vid sidan av som ett ”side gig”. Det tillsammans med att jag älskar att samla på mig ny kunskap och vidareutbilda mig – resulterade i att jag började läsa till PT. Jag började bli rätt missnöjd med mitt jobb p.g.a. lite olika saker och insåg rätt tidigt att sitta på ett kontor och jobba ”9-17” är inte riktigt min grej.

Min PT utbildning var på distans men hade vi en praktisk helg där vi gick igenom saker man inte kan göra online. På måndag efter denna helg kom det ett mail från arrangören (som även var delägare i en Crossfit Box) där han erbjöd mig ett heltidsjobb på boxen. Det tog jag som ett tecken att det var dags att påbörja ett nytt äventyr. Därmed! December 2019 sa jag upp mig från mitt trygga och säkra jobb för att ge mig in i en helt ny bransch som egen.

Sisu Barbells

Sisu & Barbells bedriver Personlig träning och gruppträning. Min specialitet är skivstänger och kettlebells. Jag vill få fler tjejer att våga träna hårt och tycka det är kul att lyfta. Vi finns främst på Fit4Life som har lokaler i Vasastan, Södermalm och Östermalm där jag hyr in mig. Det beror på att jag gillar läget, lokalerna och de som driver boxarna. De ger mig utrymme att bedriva min verksamhet så som jag vill och är väldigt öppna för olika typer av samarbeten m.m. Nu i och med Corona finns det tyvärr inte mycket utrymme till att prova nytt, men förhoppningsvis till hösten kommer ni få se mer av Sisu & Barbells. Lokalerna är också väldigt fräscha och har bra utrustning. Det bästa är att det är nära hem också.

Målen med Sisu Barbells

Målet med verksamheten är att jag blir det självklara valet när folk vill ha bra träning, främst då med skivstång och kettlebells. Främst att mina kunder blir så pass nöjda med mig att de rekommenderar mig vidare och att det flyter på så. Drömmen vore att bli så populär så att man har folk ”på kö”. Jag vill att fler tjejer ska upptäcka hur kul det är med styrketräning och vilken självförtroendeboost det är att känna sig stark.

Ett annat mål är att också ordna fler egna gruppträningspass också, just nu frilansar jag mest hos olika företag. Det skulle vara otroligt kul och givande att ha egna Sisu & Barbells pass och bootcamps.

Cecilia– företagaren 

Jag klassar mig nog som företagare, anledningen är rätt tråkig egentligen. För jag bedriver träningsverksamhet som redan finns och finns ganska mycket av, så det jag gör är i och för sig inget nytt. Det är nog därför jag inte anser mig själv vara en entreprenör. Men jag drivs av andra drivna tjejer i branschen. Att se dem på Instagram och andra sociala medier och se vad de lyckas med. Då tänker jag ”det kan väl jag också göra”. Jag vill också vara en sån person som bidrar till inspiration, jag vill bli en inspiratör inom branschen. Jag vill kunna titta tillbaka på denna tid och säga ”jag lyckades jag också”.

Vad skulle du säga är det främsta misstaget de flesta gör i början?

Att de kanske inte inser att kunder bara kommer flöda in. Man måste lägga ner mycket arbete och gratisarbete i början. Sedan måste man alltid ha en plan B eller vara otroligt flexibel, för det lär garanterat dyka upp problem eller händelser du inte hade tänkt på.

Har du behövt ”offra” något nu eller tidigare när du startade?

Hur klyschigt det än låter så är det nog tiden jag behövt offra. Att tidigare ha jobbat 9-18 till att idag jobba 06.30 till 20.00. Jag jobbar självklart inte konstant mellan 06.30-20.00, jag har små håltimmar här och där. Det är även många gånger jag kan arbeta upp till 1 månad i sträck, att man exempelvis har några uppdrag varje dag.

Det är inte varje dag jag kan vara med på AWs eller middag med vänner och familj. Många helger jag varit kvar i stan och arbetat medan resten av familjen myser på landet. Därmed är det fritid som har offrats. Men jag intalar mig själv också att det kommer bli värt det i slutändan och att jag snart kan ge mina nära och kära mer tid än jag kunnat förr.

Vad är det bästa med att driva företag?

Att jag är min egen chef, jag bestämmer ALLT. Vill jag arbeta en hel månad i sträck, då gör jag det. Vill jag istället inte arbeta alls på en månad, då gör jag det. Den enda som blir lidande är jag. Jag är fri och flexibel!

Jag kommer ihåg när jag började fundera på att säga upp mig, min enda anledning till att inte göra det var tryggheten. Då sa min pappa till mig att ”arbeten som är trygga är också de som är minst fria”. Det är något som jag alltid haft med mig och som triggande igång mig att starta eget.

Cecilias tips till företagare/entreprenörer

KBK (kör bara kör)! Har du en idé så våga! Det värsta som kan hända är att du måste gå tillbaka till ditt gamla arbete eller ett annat. Det är bättre att kasta sig ut och inte lyckas än att inte ens prova, man har ingen aning om hur det kan ha gått om man inte provar.

Prata med folk och nätverka. Prata med andra i branschen eller andra egenföretagare som inte ens är i samma bransch. Jag har bara upplevt det som positivt när jag sökt hjälp eller råd. Samt att hitta folk som du kan byta tjänster med, har bland annat fått hjälp med min hemsida och fotografering från vänner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv