Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Begravningsbyrån i Molnet AB

Akki Wedlin driver Begravningsbyrån i Molnet AB. Hon flyttade nyligen till Tjuvkil utanför Kungälv och bor där tillsammans med sin fru.

Begravningsbyrån i Molnet: hur det började

Jag startade företaget efter att jag blivit uppsagd pga. arbetsbrist. Tankarna infann sig snabbt om att det inte finns några byråer som kommer att anställa mig. På Trygghetsrådet fick jag fantastisk hjälp med att stöta och blöta tankar om en egen verksamhet. Jag tycker om att hjälpa människor i en extremt jobbig tid i livet, vilket drev början på det här företaget. 

Vad är Begravningsbyrån i Molnet?

Jag driver en begravningsbyrå där jag hjälper människor att planera begravningar och ser till att den blir så som de önskar samt hjälper dem att uppfylla den avlidnes önskan. Om de önskar hjälp med exempelvis flyttstäd eller juridisk hjälp kan jag även hjälpa till med kontakter. 

Jag bedriver verksamheten i Sverige och kallar det för en hybridvariant, då jag gör hembesök (inte i nuläget dock) men vill man kan man boka allting online. Jag tycker dock bäst om att prata med de anhöriga för att ha en bättre dialog kring deras önskan.

Akkis entreprenörsresa

Det svåraste med att driva eget är att tro på mig själv. Att inse att jag faktiskt kan mer än jag kan och skulle det inte gå vägen finns det fler lösningar. Man ska inte heller vara rädd för andras åsikter. Däremot en stor svårhet är att VÅGA! 

Jag behövde inte offra något i den bemärkelsen när jag startade företaget men vi har fått se över våra kostnader. Vi har t.ex. sett över vårt boende och det har blivit bra, för nu bor vi både billigare samt bättre faktiskt. Att ledighet inte riktigt existerar men det är för mig en oerhört liten baksida. Jag ser det som en styrka att faktiskt finnas tillgänglig när anhöriga behöver mig som mest men visst det är svårt att stänga av.

Om jag skulle gjort om min resa hade jag varit mer orädd och kanske stuckit ut hakan lite mer men samtidigt är det ju inte sådan jag är som person. Det är bra att reflektera över sådana frågor, vilket man bör göra oftare. Jag tror att ett misstag många gör i början är att tveka på sin egen förmåga och att inte inse att det är inte hela världen om det inte funkar. Våga testa mer!

Det bästa med att driva företag är att jag gör det för mig och mitt bolags bästa. En obeskrivlig känsla!

Akkis tips till entreprenörer och företagare

Mitt främsta tips är att ta hjälp av mentorer, hör med exempelvis Nyföretagarcentrum på din ort. Men bolla även idéer med vänner som du litar på och som ger dig energi. Alla är inte positiva men de kan man pausa ett tag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv