Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Ami Hemviken

Företagaren Ami Hemviken älskar att föreläsa! Så mycket att hon startade sitt eget företag där hon föreläser och coachar kring arbetslivsfrågor. Hon är uppväxt i Gävle men bor idag i Stockholm tillsammans med sin man och fyra barn. Som beteendevetare i grunden och med många års erfarenhet i branschen, är hon numera en av Sveriges främsta föreläsare inom beteende, påverkan, relationer och kommunikation. Den dagliga kommunikationsträningen vill hon dock tacka sina barn för – vilka är mästare på omedelbar och ibland brutalt ärlig 

Drivkrafter och motivation

Jag drivs av att få möta människor, att få dem att känna sig bekväma och allra helst glada och nyfikna. Att få dem jag möter att vilja komma varandra lite närmare för att på så sätt skapa ännu vassare, varmare och bättre arbetsplatser. Jag älskar människor, de allra flesta, och jag värdesätter inte bara de närmsta och djupa relationerna utan även de kortare och ytligare. Det kan vara ett glatt prat med busschauffören eller att snicksnacka med kassören på ICA. 

Vad gör din verksamhet? 

Jag startade min verksamhet 2017 för att få möjlighet att göra ännu mer av det jag älskar – att föreläsa. Jag föreläser och coachar kring arbetslivsfrågor såsom medarbetarskap, ledarskap, engagemang och kommunikation. Jag har även givit ut två böcker om arbetsglädje och kommunikation. Min verksamhet utgår ifrån Stockholm, men jag reste väldigt mycket innan covid-19. Numera kör jag allra mest digitala sändningar hemifrån. Målet med verksamheten är att få fortsätta som jag gör, jag älskar mitt jobb nu och det går också mycket bra ihop med mitt privatliv och alla dessa ungar! Om fem år har jag troligtvis gett ut en bok till, jag fortsätter att stödja Plan Internationals arbete och jag föreläser live igen. 

Vad är du mest stolt över?

Det jag är mest stolt över att ha åstadkommit är att ha givit ut mina två böcker, haft en TedX-föreläsning och att jag under flera år har varit en av Sveriges mest bokade föreläsare. Jag är också stolt över att jag vann Årets Talare tillsammans med Petter. 

De viktiga lärdomarna

Jag tror att många gör misstaget att inte våga be om hjälp. Jag är en sån som alltid rådfrågar dem som kan saker och ting bättre än vad jag kan. Folk blir glada av att få hjälpa till och du kan säkert hjälpa dem med något så småningom. För egen del har jag lärt mig hur viktigt det är att ta hjälp med ekonomin – jag själv är nämligen helt ointresserad av det. Jag har en superbra liten firma som gör allt sånt åt mig, vilket såklart frigör en massa tid och energi för mig att arbeta med mina föreläsningar. 

För- och nackdelar med att driva företag

Det bästa med att driva företag är friheten det ger. Baksidan med företagandet är nog när alla har sina roliga kick-offer och julfester, då kan jag bli lite avundsjuk på att ha en massa sköna kollegor. Det är nog det jag skulle säga att jag har fått offra sedan jag startade eget, mina tidigare kollegor på Mindset. När det gäller balans mellan jobb och fritid upplever jag inga större utmaningar eftersom jag idag faktiskt jobbar färre timmar än när jag var anställd.

Vilka är dina bästa tips? 

Att själv vara intresserad och nyfiken på människor på riktigt – inte bara för ”att nätverka”, det blir för statiskt och nästan manipulativt. 

Ha kul! Njut av fördelarna! Fråga om hjälp!

This or that med Ami Hemviken

Tack, Ami, för ditt engagemang i årets Sommarinspiratörer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv