Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Move with Patricia

Patricia Alvarado driver Move with Patricia där hon lär ut Zumba. Hon har bott i Sverige i nästan åtta år och bor idag i Tullinge. Patricia är 40 år, är gift och har två döttrar. Patricia brinner för kvinnligt entreprenörskap, musik, mångfald, kultur och dans. Många ord kan beskriva henne: energisk, positiv, pratsam, driven, ambitiös, nyfiken, aktiv, idéspruta, nätverkare. Hon kan helt enkelt inte sitta still.

Move with Patricia—företaget

På Move with Patricia arbetar jag med att främja dansglädje och rörelse i vardagslivet. Det spelar ingen roll vilken ålder eller kroppstyp man har—för mig är det viktigaste att ge mina deltagare den bästa stunden under deras dag. Innan jag startade mitt företag jobbade jag på olika gym och träningsplatser runt Stockholm men när pandemin kom förlorade jag allt—mina klasser och mina deltagare. Då startade jag Move with Patricia! Mitt mål är att främja dansglädje och hälsa i Sverige. Det bästa är när människor känner sig glada och när de genom mitt danspass lyckas komma igång med träningen. 

Idag driver jag min verksamhet hemifrån då mitt arbete är flexibelt. Jag kan jobba på gym eller dansstudio, och kan leda klasser både fysiskt samt virtuellt.

Vägen till Move with Patricia

Innan jag startade Move with Patricia försökte jag hitta ett flexibelt jobb inom marknadsföring där jag kunde jobba på kvällar och helger. Men alla jobb inom marknadsföring kräver att du jobbar 24/7. Jag kände mig frustrerad och hatade att vara ekonomiskt beroende av min man. För att få in min egen inkomst bestämde jag mig för att ta en licens för att bli zumbainstruktör. Det gick långsamt i början då träningsbranschen var ny för mig, det var mycket nytt utöver att vara en entreprenör. Jag hade inte planerat att vara företagare då jag ville vara anställd, men på grund av pandemin tvingades jag ändra min inställning.

Framtidsvisioner med Move with Patricia

Om fem år vill jag fortsätta jobba aktivt med bebisar, barn, ungdomar, vuxna, mammor och seniorer med olika dansträningsformer. Jag vill erbjuda min egen form av dansträning som Active Children och Strong Girls i framtiden. En dröm är att skriva böcker för barn och mammor om dansträning samt sälja träningsprodukter på min webbsida.

Zumbas påverkan på Patricia

Jag jobbade under hela min graviditet, fram till vecka 37. Zumba gjorde mig pigg och glad men jag fick även effekter som bättre sömn och bättre andning. Zumba hjälpte mig att bygga upp kondition och ork för att lättare kunna återhämta mig efter förlossningen. Det vill jag att fler ska känna!

Därför är mina största källor till motivation är min familj och mina deltagare. Jag älskar att jobba med olika åldersgrupper och drivs av att se hur de mår bättre genom dans och musik.

Lärdomar från entreprenörsresan

Att driva eget är som en berg- och dalbana. Jag har inte listat ut allt än, och det finns fler frågor som kräver inre arbete, tid, pengar samt erfarenheter. Man måste lära sig att åkturen ändras hela tiden. Du kommer ständigt att vara i läroläge, särskilt om du inte har råd att outsourca eller anlita folk, då du måste göra allt själv. Jag har också lärt mig att acceptera alla mina känslor. Du kommer att vara sårbar och frustrerad—och det är okej.

Om jag hade gjort om min resa hade jag tagit mig tiden att verkligen tänka igenom vad jag vill, hur mycket jag vill tjäna och hur länge jag skulle klara mig utan inkomst. Jag skulle utforskat mina möjligheter och försökt hitta fler mentorer samt affärsrådgivare. Det kan verka som att du är helt ensam, men det är inte fallet.

Om entreprenörskapet

För att citera en annan sommarinspiratör: det bästa med att driva eget är ”att få göra PRECIS det du älskar varje dag. Att längta till måndagar!” Jag är mest stolt över att ha blivit nominerad till Guldhjärtat av mina deltagare/elever för årets gruppinstruktör. Genom mitt företag har jag fått leda Zumba Gold till gravida och nyblivna mammor vilket var en av mina drömmar.

Det svåraste för mig har varit att bestämma vad jag verkligen vill. Du måste bli av med allt internt och externt surr samt utforska alla möjliga scenarier för företaget konkret med siffror. Det är lätt att börja lyssna för mycket på hjärtat och inte tänka igenom saker ordentligt, med huvudet.

Har du behövt ”offra” något nu eller tidigare när du startade?

Det är en bra fråga! Jag har behövt göra många uppoffringar, framför allt jobba kvällar och helger för att få fler kunder istället för att spendera den tiden med min familj samt man. Ibland är det inte värt den uppoffringen. Som affärskvinna och mamma slutar man aldrig jobba. Men jag försöker att sätta upp regler för mig själv som att inte ha lektioner sent på kvällarna eller på helger. Jag försöker sluta jobba efter 18 för att spendera tid med familjen och med mig själv.

Tips till andra entreprenörer

Jag tror att det är vanligt att skynda på för mycket—att bygga ett företag är en långsiktig process som behöver tid. Du kommer inte att bli miljonär över en natt. För att nätverka rekommenderar jag att du skapar en enkel karta över din bransch. Vilka hittar du? Vem är din inspiration? Vilka kan vara dina mentorer? Konkurrenter? Möjliga medarbetare? Sedan är det bara att börja kontakta.

Mina sista tips är:

  • Omvandla din dröm till siffror: gör en ekonomisk plan och diskutera den med någon du litar på, exempelvis en partner. Du behöver kärlek utan kritik ibland
  • Ha en konkret vision
  • Att vara realistisk är inte att vara pessimistisk
  • Utforska alla gratis resurser som finns tillgängliga lokalt
  • Ta hand om dig själv! Sov åtta timmar varje natt, varje timme är nödvändig för din hjärna, för klarhet och kreativitet. Träna minst tre gånger i vecka, detta ger mer än du tror, du kommer få mer energi och bli mer effektiv. Ät bra.
  • Sätt upp gränser, vad är du och vad är du inte villig att riskera eller förlora?

Och mitt viktigaste tips: läroläget måste alltid vara i gång!

This or that med Patricia Alvarado

Tack till dig, Patricia, för ditt engagemang i årets Sommarinspiratörer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv