Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Angelica Ljung, VD på DDCA – Data Driven Communication Agency

Angelica Ljung är uppvuxen och bosatt i Stockholm, sedan 2 år tillbaka bor hon på spanska solkusten och jobbar som VD på en svensk/spansk start-up. Ett mål för henne är att jobbet inte ska kännas som ett måste utan vara en källa till glädje och inspiration. Hon tror på en verklighet där försörjning och livskvalitet ska gå hand i hand. När vi pratar med Angelica säger hon att resan dit är i full fart.

Vad gör ditt företag, DDCA? 

Vi är en datadriven kommunikationsbyrå, det betyder i korta drag att vi gör det mesta som har med våra kunders digitala närvaro att göra i form av online-baserad varumärkesbyggande och säljdriven marknadsföring. Vårt fokus ligger på att driva trafik genom AI- och ML-lösningar som optimerar SEO/SEM, Google, sociala medier och mycket mera. Vi erbjuder våra kunder alltifrån skräddarsydda upplägg till paketlösningar och samt proaktivt samarbete för att maxa deras digitala närvaro. 

Idag har vi två kontor Spanien, ett i Malaga och ett i Marbella. Där sitter våra team av programmerare och “tekniska genier”. Jag och mina närmsta kollegor har en rörlig arbetsplats där vi varierar mellan kontoren i Spanien samt vårt kontorshotell i centrala Stockholm – där många av våra nuvarande och potentiella kunder finns. 

Vårt mål är att erbjuda digitala lösningar till konkurrenssaftiga priser, samtidigt som vi vill kunna erbjuda en attraktiv arbetsplats för vårt team. Jag har en bakgrund inom HR och brinner verkligen för frågor som är kopplade till hur arbetsmiljö och arbetsglädje leder till bättre resultat rent monetärt samt bättre leverans till våra kunder.

Resan till rollen som VD

Jag är uppvuxen med en multientreprenör till far och han gick bort när jag var yngre. Jag har alltid varit nyfiken på att våga vara egen och kliva ur den trygghet en anställning ger. När DDCA var i uppstartsfasen träffade jag grundarna och blev då erbjuden jobbet som VD. Det gav mig en möjlighet att kombinera min bakgrund med det lilla entreprenörs-fröet som hade börjat gro i mig. Jag startade inte DDCA, men jag lämnade en trygg anställning för att vara med på resan i denna start-up. 

På drygt 1,5 år har vi byggt ett team på 30 personer – vilket vi känner är fantastiskt roligt. Vi startade DDCA under de värsta pandemirestriktionerna. Min entreprenörsresa har bara börjat och det på ett mjukt sätt eftersom det är grundarna och ägarna som tar den största risken men jag har lärt mig att våga satsa. Min favorit kliché just nu är: ‘Man missar alla chanser man inte tar’.

Vad är det bästa med att driva företag?

Att det mesta är resultatbaserat, jobbar du hårt med något du tror på och som faktiskt är riktigt grymt – så kommer resultatet tala för sig självt. Sedan har jag hittat ett sätt att arbeta på som inspirerar mig att fortsätta framåt. Det är att lyssna mer på mig själv. Ibland ligger jag i en solstol och jobbar, ibland sitter jag på kontoret och ibland checkar jag ut helt (dock väldigt sällan eftersom jag faktiskt älskar att jobba som VD på DDCA). 

Angelicas tips till andra entreprenörer

Misstaget jag tror att många entreprenörer/start-ups gör i början är att stirra sig blinda på sin affärsidé. Man kan missa att ta in feedback från sin målgrupp och se vilket behov och vilka önskemål som finns på den produkt/tjänst man vill leverera. Sedan ska man vara stolt över det man åstadkommit, visa upp det för världen och våga skryta lite ibland men såklart för det mesta vara ödmjuk. Gå med i olika forum, klubbar och seminarier för likasinnade eller där du vet att du kan hitta dina potentiella kunder. Prata om ditt företag i nätverkssammanhang men våga även prata om det i sociala sammanhang. Detta upplever jag är vanligare utomlands, i Sverige kan det vara lite tabu att pitcha sitt företag och affärer på en middag med vänner och bekanta, men om det kan gynna båda parter – varför inte?

This or that med Angelica Ljung

Vill du komma i kontakt med Angelica?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv