Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Ann-Sofie Hermansson grundare av Smart in the dark

Ann-Sofie Hermansson bor i Kungälv tillsammans med sin man och deras tre barn. För att hämta kraft träffar hon gärna människor och spenderar tid ute i naturen – där Koön är ett favoritställe. Hon har ett stort intresse för träning, läkning och läser allt som berör kost samt hälsa. 

Designade reflexprodukter – Smart in the dark

Jag driver Smart in the dark som tillverkar designade reflexprodukter i nordiska mönster. Idéen kom när jag var föräldraledig till min minsta. Jag tyckte det var tråkigt att välja på att antingen klä mig snyggt eller säkert. Under föräldraledigheten när jag var ute och gick på kvällarna behövde jag klä ner mig med apor, grodor och gula västar som reflexer. Då insåg jag att det fanns ett hål i marknaden när det kommer till snygga reflexprodukter som människor kan bära med stolthet. Den första produkten jag kom på var ett reflexbälte som skulle ersätta reflexvästen. Idag har vi många olika reflexprodukter bl.a. mössor, bälten, accessoarer och även reflexer till hundar.

Framtidsvisionen 

Idag driver jag verksamheten från ett kontor i Kungälv. Vi har kommit långt sedan starten för nu är vi mer etablerade utanför Sveriges gränser. Men målet är att sälja över hela världen. Sedan hoppas jag på att i framtiden driver jag flera bolag och är ute mer och föreläser om entreprenörskap. 

Ann-Sofies entreprenörsresa

När jag var 36 år – januari 2012 – startade jag företaget. Jag är uppväxt i en entreprenörsfamilj och företagandet har alltid varit en diskussion i min familj. När jag var liten tyckte jag att det var roligt sälja – majblommor och jultidningar. Det var först efter mitt tredje barn som jag kände att jag fick ihop det och att tiden var min. 

Jag är tacksam över att människor gillar det jag gör och att jag får lov att göra skillnad för människor. Känner även en stor stolthet över att ha utvecklat en idé från grunden till en färdig produkt som kan göra en värdefull skillnad. 

Vad driver dig, Ann-Sofie? 

För mig är det flera olika saker som driver mig. Jag har en passion för företaget och tycker det är oerhört spännande att bygga bolag. Mitt företag driver mig att få människor att synas i trafiken och att få göra en värdefull skillnad. En annan drivkraft jag har är att skapa arbetstillfällen. Det är jättekul att få lära ungdomar hur man jobbar och hur man lyckas på en mässa exempelvis. 

Vad har varit det bästa med att starta Smart in the dark? 

Alla fantastiska människor som jag träffat. Allt från leverantörer, kunder, samarbetspartners och andra företagare. Sedan finns det en baksida med eget företag. Som att man får ta alla smällar själv och att ibland inte kunna ta ut någon lön. Jag har också fått välja bort mycket privat, både middagar och resor för att kunna lyckas. Sedan har de två senaste åren varit utmanande på många plan. Vid ett tillfälle fick jag hem reflexmaterial jag beställt när den viktigaste säljperioden var över – det var inte roligt. Men jag har överlevt. Det är sällan jag får till en bra work-life balance. Men det finns dagar då jag stänger dörren till kontoret och låtsas som det regnar. Familjen är i slutändan viktigast och ibland behövs det tid för återhämtning.

Ann-Sofies tips till andra entreprenörer

Bygg ditt eget nätverk. När du tar kontakt var tydlig och äg den. Jag lämnar sällan över ansvaret på att någon ska ta kontakt med mig. Omringa dig med människor som kommit längre än dig själv i företagandet, där kan du hämta många bra och värdefulla råd. Du ska även omringa dig med människor som är stöttande och vill dig väl. Sedan ska du inte lägga för lite tid på sälj och ta hjälp med det du inte är bra på.

This or that med Ann-Sofie Hermansson

Vill du komma i kontakt med Ann-Sofie?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv