Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Sanna Norén grundare av Social Zense

Sanna startade vid 21 års åldern sitt första företag – en datadriven marknadsföringsbyrå som hjälper företag till framgång digitalt. Idag är hon 26 år och bor i Bromma. Fritiden spenderar hon mycket tid i innebandyhallen – där släpper alla spänningar, stress och utmaningar i livet. Andra beskriver henne som den som alltid kommer in med ett leende, positiv inställning och försöker få alla att skratta. 

Från jobb på Facebook till eget företag

Jag har alltid velat driva någonting själv. Och alltid velat bevisa för både mig själv samt andra att man inte behöver komma från världens finaste bakgrund för att faktiskt lyckas. 

Tillsammans med Mattias – min delägare – kunde den drömmen bli verklighet. Vi båda har under många år jobbat inom all typ av försäljning såsom dörrknackning, telefon och mässa. Tillsammans fick vi möjligheten att under ett år år arbeta på Facebook där vårt jobb handlade om att hjälpa nordiska bolag att utveckla sin digitala marknadsföring. Det var också efter Facebook som vi sköt startskottet för vårt bolag. Vi satte ihop våra kloka huvuden och började spana i hur vi skulle kunna starta ett företag baserat på detta. Resan började i ett rum på 3×3 meter som nu utvecklats till 2 kontor, 2 företagsbilar, 12 anställda och 3 praktikanter. 

Vad är din största motivation?

Det som har motiverat mig från start är min mamma – en ensamstående undersköterska som har gjort allt för mig under hela min uppväxt. Hon har tagit sig an varje utmaning som kommit i hennes väg och visat att ingenting är för svårt om man verkligen vill klara av det. Hon har även alltid stöttat och trott på mig sedan start, vilket för mig varit otroligt viktigt då vi har en nära relation. Min drivkraft har alltid varit att göra skillnad. Att få se att någonting du själv har kommit på – och skapat – faktiskt kan hjälpa många företag till att lyckas med deras idé. 

Tillsammans med detta har jag en delägare som pushar mig varje dag till att utvecklas och tänka i nya banor. Vi kompletterar varandra väldigt bra då han kan det jag inte känner mig lika stark på och vise versa. Det och han motiverar och driver mig att göra detta större och bättre. 

Datadrivna marknadsföringsbyrån Social Zense

Social Zense är en datadriven marknadsföringsbyrå som hjälper företag till framgång digitalt. Vårt specialistområde är Performance Marketing – tillväxt och resultat via sociala medier samt PPC. Vi tror på nära samarbeten med högt engagemang för att skapa långsiktiga resultat och framgång tillsammans. Vår vision är att alltid vara bäst på det vi gör – varje dag.

Kontoret är beläget i centrala Stockholm, men vi har även ett kontor i Malmö där min delägare Mattias Persson håller ställningarna. Målet är att fortsätta växa och att tävla mot de större konkurrenterna om chansen att få jobba med de riktigt stora företagen. Men också att få möjligheten att ge mer personer jobb inom den här otroligt intressanta världen som ändras dagligen.

Reflektioner kring entreprenörskapet

Det bästa med att driva eget är att få göra något man älskar. Jag går väldigt sällan en söndag och tänker: ”Åh nej inte jobb imorgon”. Självklart händer det, man är ändå mänsklig men 99% av tiden älskar jag det jag gör och friheten den ger mig. Men det finns såklart baksidor med företagandet. Man är aldrig 100% ledig och det är svårt att få tid till sina vänner. En del vänner har jag tappat sedan detta startade, men i efterhand har jag förstått att vi inte var i samma tankesätt och då är det bättre att vi går åt olika håll. Vissa säger att jag tappat en del av min ungdom men det tycker jag absolut inte. Jag var aldrig den som var speciellt intresserad av att festa eller liknande. Jag älskade att jobba, tjäna mina egna pengar och att få starta min karriär tidigt.

Sannas tips till andra entreprenörer

Våga! Tro på dig själv och din idé. Omge dig av personer som pushar dig framåt och som vill se dig lyckas. Och tänk ”vad är det värsta som kan hända?” parallellt med ”vad är det bästa som kan hända?”. Det vanligaste misstaget jag tror man kan göra i början är att tro att allt ska fungera direkt. Du ska ha väldigt tur om saker fungerar på första försöket. Låt allt ta sin tid och försök titta från olika perspektiv om någonting inte fungerar som du önskat dig. 

  • Vid nätverkande: LinkedIn! Det är en fantastisk plattform som gör att du kan hitta likasinnade personer som tänker som du själv gör.
  • Våga göra misstag. Vi själva har gjort snedsteg som gjort att saker och ting tagit längre tid eller gjort de mer utmanande än vad de behöver vara. Men vi har lärt oss så mycket på vägen av våra misstag.
  • Släpp kontrollen och våga låt någon annan vara med och hjälpa till. Ta emot feedback och lyssna på andra. Det blir oftast bättre av att ha mer än en person som kollar på ens tankar och idéer.
  • Omringa dig av personer som pushar dig åt rätt håll och vill se dig lyckas.

Lycka till allihopa!

This or that med Sanna Norén

Vill du komma i kontakt med Sanna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv