Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Frida Nylander grundare av Starkare Mammor

Frida från Enskede jobbar idag med träning för mammor men det är mer än bara ett jobb – det är hennes liv. Träning står på schemat varje dag för Frida och det bidrar till mer kreativitet samt bättre fokus. Det är träningen som genomsyrar hela hennes företag. 

Vem är du, Frida Nylander? 

Jag bor med min sambo Nermin och med våra tre barn i Enskede. Är en ‘NPF-mamma’ – alltså mamma till ett barn med ADHD diagnos. Det är en stor del av mitt liv då det innebär extremt mycket tålamod, planering och rutiner – samtidigt som det berikar oss med en extremt kreativ, modig, stark och energisk dotter. Sedan jag blev mamma så har träningen varit en stor källa till ork och energi.

När jag inte tränar på jobbet eller fritiden har jag alltid något på gång – gräver upp ett träd i trädgården, fixar en ny parkering, möblerar om ett rum eller målar om en vägg i någon snygg färg. Jag är väldigt kreativ och inget gör mig så glad i jobbet som att få skapa och utveckla. 

Tidigare har jag jobbat som säljare, butiksdekoratör, PT Teamleader och gruppträningsansvarig. Jag har en utbildning inom marknadsföring och affärsutveckling. 

Träning och rehab för mammor

Jag har jobbat med mammaträning i 14 år så det blev naturligt för mig att starta upp en egen studio i Enskede. Starkare Mammor har funnits sedan 2015 men vi öppnade studion under pandemin i februari 2021. Idag är vi fler tränare som utvecklar och driver Starkare Mammor tillsammans. Vi erbjuder rörelse fokuserad mammaträning, bäckenbottenträning och rehab för kvinnor under och efter en graviditet. Men vi vänder oss också till kvinnor som inte har varit gravida eller fött barn, men som lever småbarnslivet. Min träning ser till att hela kroppen och dess påfrestningar som ställts på kroppen stärks. Kroppen kan – när vi lever med småbarn – utsättas för många påfrestningar som hämtning, lämning, lyfta, plocka och bära. 

Vad har du för mål med företaget?

Jag startade mitt företag för jag vill jobba med alla delar som jag älskar – träning, träffa människor, sälja, jobba med personligt varumärke och marknadsföring. Under resans gång har jag hunnit med mycket men jag är stolt över att ha skapat ett starkt varumärke. 

Mitt mål är att kunna ge fler mammor möjligheten att uppleva hur den här typ av träning kan bidra till en mer välmående kropp. Jag vill även rikta strålkastaren mot målgruppen mammor som är en rolig och utmanande målgrupp att arbete med. De förtjänar mer genomtänkta strategier än att bara jobba med bäckenbotten eller att behöva skala av, blockera bort eller göra mindre roliga saker bara för kroppen inte kan. 

Reflektioner kring entreprenörskapet

Bästa med driva eget är att jag kan skapa saker som jag själv tror på. Det svåra är att jag behöver vara insatt i mindre roliga saker – som att ta på sig rollen som ekonomiansvarig eller driftchef. 

Jag är uppvuxen i ett arbetsklimat som sagt att man ska bita ihop och trampa på. Idag tänker jag helt annorlunda. Därför har jag som löfte till mig själv att jag tänker inte känna att jag inte funnits där för mina barn. Om jag inte kan hålla det får jag ta ett jobb på en marknadsavdelning, tjäna mina pengar och jobba 75%. Jag tänker inte sitta om 15 år och känna att jag önskar att jag varit mer med mina barn. Jag känner mig själv och vet att jag inte kommer klappa mig själv på axeln för att jag jobbat mycket och tjänat pengar. Jag vill vara närvarande och undvika en stressig vardag. 

Fridas tips till andra entreprenörer

Fastna inte i att jobba för mycket och glöm inte att pausa. Jag kan nästa lova dig att det kommer inte bli mindre jobb bara för du jobbar mer. Sätta gränser från början på hur mycket du vill jobba. Vill du vara tillgänglig jämt? Om inte så försök att inte svara eller läsa dina mail eller sms på kvällarna även om tid eller lusten finns där.

  • Släpp på saker som att vara petig. Jag själv kan sitta och korrekturläsa ett Instagraminlägg i två timmar. 
  • Planera och strukturera fram en hållbar plan för att slippa jaga pengar eller släcka bränder.
  • Ha lite marginal i ekonomin och ha med i beräkningen att det inte är ett jämnt pengaflöde hela tiden. 
  • Det är ok att säga nej till ett gig även om du har en lucka i schemat. 
  • Glöm inte att planera in lunch och tid för exempelvis träning om du gillar det.

This or that med Frida Nylander

Vill du komma i kontakt med Frida?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv