Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Ann Wettervik grundare av FemiReform Kliniken

Ann Wettervik är 49 år och bosatt i Uppsala. Tillsammans med sin kollega Malin grundade hon FemiReform – en privat gynekologisk laserklinik som hjälper kvinnor med intimbesvär. Hon arbetar även som barnmorska på en förlossningsavdelning och har tidigare varit chef på en gynmottagning. Ann drivs av att hjälpa andra, lyfta kunskapen och tabun om det kvinnliga könet. Och sist men inte minst – lyfta den äldre kvinnans sexualitet.

Från tanke till verklighet

Jag och Malin – som jag grundade FemiReform Kliniken med – är båda barnmorskor med lång erfarenhet av både öppen och slutenvård inom gynekologi samt obstetrik området. Båda två har under våra yrkesår mött kvinnor som haft problem med urinläckage, torra slemhinnor, samlagssmärtor och vidhetskänsla. Och många av dessa kvinnor har upplevt att de inte fått något effektiv vård eller behandling för sina problem. I samband med dessa möten föddes en tanke om att starta en privat gynekologisk laserklinik. Det var då vårt företag föddes.

Det svåraste va att våga ta klivet. Men jag är så stolt över att jag till slut vågade. Det var för mig en helt okänd värld. Mestadels på grund av det fanns noll erfarenhet – både från min och Malins sida – av eget företagande.

Målet med FemiReform Kliniken

Målet med kliniken är att kunna erbjuda kvinnor andra alternativ för en ökad sexuell och fysisk hälsa. Också att få kvinnor – oavsett ålder – att kunna njuta av sin kropp och sin sexualitet. Förhoppningen är att kunna erbjuda kvinnor – exempel med urininkontinens – ett alternativ mellan knipövningar och operation. I dag känns det också fortfarande som att det är mycket tabubelagt ämne att prata om kvinnors underliv och deras sexualitet. Och det är något vi vill ändra på. Det handlar absolut inte om att man inte duger som man är utan det handlar om funktion, känsla och välbefinnande för kvinnans egna skull. I framtiden hoppas jag att kliniken har vuxit och att gynekologisk laserbehandling är mer känt i samhället. Och att kliniken ska bli försörjande så vi slipper arbeta på två ställen.

Finns det något du hade gjort annorlunda idag

Det skulle ha varit att inte varit så godtrogen. Man blir lätt utnyttjad när man inte har kunskapen om eget företagande. Vi skulle också varit ödmjuka inför att våra kollegor i branschen inte tyckte att detta var en bra idé. Tidigt i processen skulle vi också tagit hjälp med marknadsföring och nätverkande. Det bästa har varit att få arbeta med min medgrundare och att man får lära sig nya saker hela tiden. Det är en konstant utveckling och ständigt sätts det nya mål. Periodvis kan det dock kännas oroligt. Det är tungt med dubbelarbete då vi båda är kvar på våra ordinarie arbeten. Man har heller inga garantier för framtiden. Ibland har man gjort misstaget och satt lite för orealistiska mål. Men allt det har de varit värt, för jag känner mig så stolt över alla kvinnor vi hittills har kunnat hjälpa.

Har du några tips till andra entreprenörer? 

Nätverka genom att prata med vänner och bekanta. Och sprid information om verksamheten! Hitta och sök nätverk du kan delta i. Sedan måste man våga chansa och ta kontakt med personer som man tror kan vara bra för verksamheten. Och våga vara öppen för samarbeten. Ha aldrig för bråttom, saker tar längre tid än man tror. Sätt upp realistiska mål och framförallt – våga ta steget!

This or that med Ann Wettervik

Vill du komma i kontakt med Ann?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv