Entreprenörden logo

Sommarinspiratörer – Linn Larsson och Jenny Borg grundare av Spöktimmen

Linn och Jenny driver idag tillsammans podcasten Spöktimmen där de pratar om sanna kriminalfall, gåtfulla mysterier och tar upp tabubelagda samtalsämnen. Det var på Linnéuniversitetet – när de båda var studenter – som podcasten grundades och sändes ut i  skolans studentradio. Nu siktar de på att bygga upp ett eget produktionsbolag och hjälpa fler poddar att växa.

Vilka är personerna bakom Spöktimmen?

Jag – Linn – fyller 30 år i sommar. Jag bor med min sambo och två katter i Solna. Som person är jag rolig, lättsam, noggrann, lojal och en snäll person. Jag motiveras av resultat – gärna snabba sådana – och att kunna påverka personer och samhället i stort. Jag vill att min tid på jorden ska ha gjort avtryck till det positiva.

Jag – Jenny – är också 30 år, bor i Stockholm med min fästman och har precis som Linn, två katter. Arbetet i sig motiverar mig mest. Jag gillar att arbeta hårt och strävar alltid efter att utvecklas och bli bättre.

Från studentradio till aktiebolag

År 2016 släppte vi vår podcast för allmänheten. 2019 startade vi ett aktiebolag. Båda kände att vi ville vara vår egna chef och få göra något kreativt. Spöktimmen startade egentligen 2014 när vi båda var studenter på Linnéuniversitetet i Kalmar. Där körde vi spöktimmen i skolans studentradio. När vi båda sedan flyttade till Stockholm, saknade vi att umgås med varandra och att få arbeta med något kreativt. Tanken var väl inte att det skulle bli en stor podd, vi trodde inte att någon skulle lyssna. Vi märkte efter tre år att detta var något folk ville lyssna på, så vi satsade helhjärtat på podden och det blev våra heltidsjobb. Med podden har vi lyckats påverka unga kvinnor att våga gå sin egna väg. Vi har även öppnat upp för tabubelagda samtal som prostitution, våldtäkt, psykisk ohälsa och så vidare. Lyssnare har berättat att tack vare vår podd har vi kunnat hjälpa till genom svåra perioder i deras liv.

Framtiden för Spöktimmen

I framtiden kommer vi att ha ett stort kontor i centrala Stockholm med flera anställda och Sveriges i särklass bästa poddstudio. Eller varför inte världens bästa produktionsbolag dit våra och utomstående poddare kan komma för att spela in sina poddavsnitt. Idag sitter vi båda och arbetar hemifrån men att ha vårt egna kontor är målet då vår verksamhet kommer att expandera i framtiden. Ett mål vi också har är att berätta mer om och lyfta fler frågor som engagerar oss – så som våld mot kvinnor.

Vad är fördelarna och nackdelarna med eget företagande?

Friheten att själv få bestämma över sina dagar och sitt arbete är det bästa med att driva eget företag. Och en utmaning! Det händer dock att man aldrig känner sig helt ledig. Det finns ALLTID något mer att göra. Sedan kan man känna att om man gör ett dåligt jobb så är det inte bara en själv som får ta smällen, utan kollegorna också. Båda två kan känna att de fått offra något. Linn kan känna att hon fått offra sin tid, hälsa och många relationer. Jenny har fått offra sin fritid, framför allt till en början. Det har fått gå ut över vänskapsrelationer. Det har krävts mycket jobb och slit, men fan vad roligt det är.

Jenny Borg
Linn Larsson

Linn och Jennys tips till andra entreprenörer

Man måste erkänna för sig själv att man inte kan göra allt själv och man måste våga lita på människor. Även om de sviker dig så är det en lärdom till nästa gång. Vi tror inte att många är inställda på hur mycket slit och jobb det krävs till en början för att lyckas. Och glöm inte:

  • Våga sträcka ut handen till de du ser upp till.
  • Ge det tid och ge inte upp dina drömmar bara för det tar för lång tid att uppfylla. De flesta ger upp för snabbt och det är egentligen det segaste entreprenörerna som går vinnande ut ur striden. Du klarar detta! 
  • Våga försöka! Det värsta som kan hända är att du misslyckas.
  • Ta dig an uppgifter du inte kunnat sedan tidigare – till exempel ekonomin för sitt företag. Det lär man sig väldigt mycket på.

This or that med Linn Larsson och Jenny Borg

Vill du komma i kontakt med Linn och Jenny?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv