Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Maria Kvärnsten driver Livsstilsladan

Obotliga optimisten, Maria Kvärnsten är 51 år gammal, och beskriver sig som kvinnan som aldrig blir sur eller förbannad. I Östersund bor hon tillsammans med sin man i ett hus ute på landet. Barnen är vuxna och utflugna. Hon har stolt fått titulera sig till mormor. Hennes företag vänder sig till kvinnor som befinner sig bland annat i klimakteriet.

Vad är livsladan för något? 

I min verksamhet så hjälper jag kvinnor att må sitt bästa och att leva sina liv levande. Idag driver jag större delen av min verksamhet online från mitt lilla kontor på övervåningen i huset. Eller där jag behagar att vara. Inom kort kommer jag att öppna min fysiska livsstilslada här hemma på gården. Där kommer jag att erbjuda kurser, retreats, föreläsningar, yoga och eventuellt någon form av behandling. Jag hoppas att jag kan komma tillbaka till att vara företagare på heltid igen så jag kan släppa min fasta anställning. Sedan vill jag även att – när maken väl går i pension – ska jag kunna vara så pass flexibel att vi kan resa dit vi önskar. 

Marias entreprenörsresa

Jag startade företaget 2011, när jag precis fyllt 40 år. Från början var det inte riktigt ett aktivt val att bli företagare. Men allt började med att jag blev headhuntad som underkonsult till ett uppdrag – som krävde F-skattsedel – gentemot arbetsförmedlingen.

Det bästa med att driva eget företag är att jag får dela med mig av de kunskaper jag samlat på mig under årens lopp. Jag känner att jag kan göra skillnad för andra kvinnors hälsa och välmående. Det som har varit svårast dock är att begränsa mig själv. Jag vill så mycket men har varken tiden eller orken alltid. Så ibland har det varit tufft med att hitta en bra balans mellan jobb och fritid. 

Det har varit svårt att schemalägga återhämtning. Vilken har resulterat till tre vändor in i den berömda väggen, så att boka in återhämtning är prio ett för mig. Min make hjälper mig att planera in roliga saker som gör att jag kan fylla på med ny energi. Annars har företagandet mest känts som en vinst för mig.

Tips till andra entreprenörer

Ta hjälp med den ekonomiska redovisningen i början. För mig skapade den biten ångest och stress vilket ledde till tappad ork och lust för det jag brann för. Gå med i organiserade nätverk och var med på saker även om det inte är inom din bransch, för där kan du hitta otippade samarbeten. Och tre andra snabba tips:

  1. Var rädd om din hälsa, ät bra, rör dig och planera in återhämtning.
  2. Sakta och stadigt går också bra, man behöver inte stressa fram saker.
  3. Sist men inte minst – ta hjälp av en mentor, coach eller någon som du kan bolla dina tankar med.

This or that med Maria Kvärnsten

Vill du komma i kontakt med Maria?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv