Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Susanna Lans grundare av Heja Uppsala

Susanna Lans är 50 år och bor i Uppsala tillsammans med sin man samt 17 åriga dotter. När hon inte arbetar – som är ett av hennes intressen – så hänger hon gärna med sina kompisar, går i skogen eller pysslar i trädgården. Negativa vinklar och griniga människor motiverar Susanna till att vara ännu mer positiv. Hon drivs av att inpränta gott självförtroende både hos människor, organisationer och befolkningar.

Vad är Heja Uppsala för något? 

Jag driver Heja Uppsala tillsammans med en vän, Charlotte Hörngren. Vårt koncept är en webbsida (www.hejauppsala.com) som är fylld med positiva nyheter och exempel på allt bra som händer och sker i Uppsala. På sidan finns även en kalender fylld med event och aktiviteter som sker i staden. Vi ger också ut tidningar för att sprida allt det goda. Och vi vill gärna hjälpa organisationer och människor att göra Uppsala bättre – allra helst genom samarbeten. I dagsläget har vi inget kontor utan man kan hitta oss för det mesta på Co-Working i Uppsala. Men vi sitter också hemma, på ett café, restauranger eller på hotell.

Målet med Heja Uppsala

Målet med Heja Uppsala är att det ska vara den självklara platsen för Uppsalabor som gillar staden. Vi vill att företag och folk ska gilla det vi gör och ser vad som är viktigt med vår verksamhet. Sedan hoppas jag på att i framtiden ska vi ha flera partners som samarbetar med oss för att göra staden bättre och att vi får lön för det arbetet som vi lägger ner. 

Startade företag under pandemin

När pandemin slog till blev både jag och Charlotte sysslolösa och då tog vi tillfället i akt att investera vår tid i våran dröm. Tiden fanns där. Vi insåg också att det inte fanns något liknande i Uppsala, och vi tror på att det är något som behövs. Idag har vi Uppsalas största och bästa kalender.

Jag drivit egna företag sedan jag var 20 år, men just med Heja Uppsala har jag lärt mig mycket nya saker så som de tekniska bitarna. Vi har ju fått göra allting själva så då lär man sig mycket nya saker. Det finns en hel del positiva saker med att driva eget företag: Man får bestämma själv, man slipper långrandiga icke-möten, allt kan gå snabbt från tanke till beslut till sjösättning. Vi kan komma på en idé på morgonen och vara klara med den på eftermiddagen. Sedan det negativa är väl att det finns dom som tror och kan få för sig att man gärna jobbar gratis. Kanske för att jag är ny, positiv, glad och kanske för att jag är kvinna.

Vilka misstag tror du många företagare gör i början?

Att man tror det ska gå fortare än vad det gör. Att allt ska löpa på. Och kanske att man inte riktigt är redo för att kavla upp ärmarna och göra grovjobbet själv i början. Tipset till andra andra entreprenörer är att välja olika nätverk. Slösa inte din tid på att möta samma människor jämt och ständigt – även om det är kul. Lär dig prata med bönder på bönders vis, visa respekt och var snäll mot ALLA. Man vet aldrig när ni kommer att ses igen och i vilket sammanhang ni är i då. En praktikant idag kan var chef på ett storföretag du vill samarbeta med imorgon. Och så ska du ska alltid göra något du tycker är kul – för det ska hålla länge.

This or that med Susanna Lans

Vill du komma i kontakt med Susanna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv