Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Johanna Mörk Coldén grundare av Mindstory

Vid 43 års åldern startade Johanna sitt egna företag – Mindstory – som är både ett förlag och en agentur. Utöver detta har hon skrivit två böcker, arbetat inom PR och inom marknadsföring. För Johanna har det alltid känts naturligt att starta eget då hennes far också drev eget företag. 

Förlaget och agenturen Mindstory

Jag startade Mindstory 2019 när jag bodde på Mallorca. När jag var liten drev min far eget, så det kändes naturligt för mig att också starta mitt egna företag. Mindstory är ett förlag och en agentur. Vi tar oss an projekt som ämnar att lyfta mänskligheten. Och de som ingår i agenturen är förändringsledare som på olika sätt vill och behöver få sitt arbete lyft och delat. Jag arbetar hemifrån bara, för mig är det en kreativ plats för skapande och arbete – rätt lyxigt enligt mig.

Med Mindstory vill jag lyfta, inspirera och skapa forum för så mycket och många jag kan och orkar. I framtiden hoppas jag kunna driva mitt företag parallellt med mitt egna skrivande. Kanske att jag är i ett drömprojekt som inspirerar till förändring med min man och bolaget.

Vem är Johanna Mörk Coldén? 

Jag är 47 år och bor i Nacka med min man samt tre barn. Tillsammans med familjen gillar jag att resa, prata omöjliga projekt, hur framtiden kommer te sig och att hänga i köket. Älskar att uttrycka mig i text och ser det som en konst. Sedan har jag en hund också som jag är ute mycket med i skogen. Andra skulle beskriva mig som väldigt kreativ, orädd, ordningsam och jag har ett stort behov av egentid. 

Min stora motivation är att skapa och inspirera till förändring. Allt jag gör handlar om att få andra att förstå det magiska vi längtar efter – den förändring många vill se i omvärlden. Det magiska sker genom varje individs val att ta hand om sitt bagage, hitta sin grej och ge ut den till oss andra.

Från fast anställning till eget företag

Min entreprenörsresa är en del av min livsresa. Det tog lite tid för mig att våga lämna bekvämligheten jag hade som anställd. Men företagandet och drivet att skapa har skett parallellt med en personlig utveckling. När du tar steg i takt med vad du brinner för är syftet och drivet så mycket större än det praktiska och det ekonomiska. Jag vet hur det är att lägga ner sin själ i något. Och jag vet vad det innebär att hantera riskerna. Men resultatet är sällan så intressant som resan. Det är resan som gör att du växer. 

Ibland kan det vara tufft att driva eget företag för man måste vara bra på så många olika saker och det gör att det ibland tar tid att komma vidare med någon uppgift. Det har jag inte alltid tålamod för. Men att driva eget är riktigt självständigt så det gillar jag. För att klara av företagandet mediterar jag varje dag. Sedan är jag mycket med min familj och det är dom som ger mig kraften och balansen.

Vad skulle du ge för tips till andra entreprenörer?

Man måste vara ödmjuk för att saker kommer ta tid. Om du fokuserar för mycket på resultatet kan det hindra dig från skapandet i nuet. Du ska skapa det du brinner för! När det går mindre bra eller du får sämre resultat – är det din passion som kommer göra att du tar dig förbi uppförsbacken. Var medveten och närvarande för att hitta alternativa vägar. Fundera över – Vad kan du bidra med som kan lyfta och hjälpa andra? Vilka avtryck vill du ge på jorden och hur gör du dem?

skriva en bok och driva PR för en förändringsledare. Låt dig aldrig dras ner om ett av dina syfte inte fungerar. Tänk större, vidare och håll dig alltid sann i varför du gör det du gör.

This or that med Johanna Mörk Coldén

Vill du komma i kontakt med Johanna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv