Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – BeautyQlick

Maria Villanueva är 40 år gammal och bor i Nacka, strax utanför Stockholm, med sin sambo. Förutom skönhet intresserar sig hon av att ständigt lära sig nya saker. Med personlighetsdrag som envis och lyhörd, är hon i spetsen av sitt team på BeautyQlick. 

Verksamheten BeautyQlick

BeautyQlick är en oberoende skönhetsplattform som guidar och hjälper konsumenter att hitta rätt skönhetsprodukter baserat på deras unika skönhetsprofil. Med vår AI-teknik hjälper vi skönhetsvarumärken att hitta sin målgrupp lättare samt våra användare att få rätt produkter utifrån sin hudtyp och i sin tur minimera felköp. På så sätt minskar vi även den negativa miljöpåverkan som koldioxidutsläpp orsakade av  överkonsumtion.

Målet med BeautyQlick är att bli den största och mest använda sökmotorn inom skönhet, världen över. Om fem år ser jag att vi har öppnat upp i flera marknader och stadigt växer i antal användare och varumärken. Vi är bryggan mellan varumärken och konsumenter.

När och varför började just du driva företag?

Jag hade haft tanken väldigt länge, 2012 kallringde jag Daniel Kapland och gjorde en snabb pitch för honom. Jag såg nämligen att det fanns ett behov för genuina omdömen och recensioner av skönhetsartiklar, bara det att marknaden inte riktigt var redo. Jag, däremot, var mer än redo och har alltid sett mig själv driva eget.  När jag väl tog beslutet kändes det så himla rätt. Det är läskigt att lämna allt det trygga bakom sig, men jag är glad att jag vågade. 
Idag är jag stolt över att jag har hittat rätt personer till mitt team. Vi tillsammans har en extremt bra arbetsmoral – vi jobbar effektivt och har stort förtroende till varandra. De är min största motivation. Vår CFO, Malin Åsheim, som har varit med mig från början har blivit utvald av Företagarna till en av landets 103 mest innovativa företag och personer 2021, vilket jag också är väldigt stolt över!

Vilka viktiga lärdomar har du fått från din entreprenörsresa?

Jag har lärt mig att att vara klar och tydlig i min kommunikation. Detta gäller särskilt när man jobbar med bolag som är baserade utanför Europa. Alla gör affärer på olika sätt, då gäller det att vara extra tydlig med vad man har kommit överens om. 

Om jag kunde göra om min resa hade jag definitivt lyssnat mer på min magkänsla, när den väl dyker upp bör man vara uppmärksam på vad den vill säga.

Baksidan med entreprenörskap

 Det svåraste med att driva eget, enligt mig, är att njuta av härliga stunder som inte har med företaget att göra. utan dåligt samvete. Mitt sociala liv är väldigt begränsat, när jag väl har tid över är det desto viktigare att komma ihåg att ta hand om sig själv. Efter det kommer familj och vänner, som tur är har jag nära och kära som hejar på mig genom allt. 

Till andra entreprenörer 

Nå ut till ditt lokala entreprenörsnätverk som finns eller gå med olika Facebook-grupper för att lära känna personer precis som du, med ett entreprenörshjärta. Omge dig själv med människor som är duktiga på det de gör och skapa ditt dream team runt dig.

This or that med Maria Villanueva

Tack, Maria, för ditt engagemang i årets Sommarinspiratörer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv