Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Walking Talking

Anna-Lina Kvarnsmyr, 47, bor i Stockholm strax intill Vitabergsparken med make och två barn på 8 och 11 år. Hon intresserar sig för människan, människans berättelser och hur vi kompletter varandra – både i verklighet och i fiktion. Hon driver sedan 2018 den digitala tjänsten Walking Talking. 

Anna-Linas drivkrafter

Det som motiverar mig är att få vara med i skapandet i hur man förändrar något i grunden till det bättre. Det kan ibland verka som att leta nål i höstack, men jag lever efter mina slagord “det borde gå” och “jag provar”. Min erfarenhet säger att frågor ofta grundar sig i att den som frågar redan har dragit en slutsats, och som nu är redo att ta det till nästa nivå. Den som inte frågar bearbetar fortfarande tanken eller hålls tillbaka av rädslan för att erkänna att den inte är med på noterna. Med andra ord; har du formulerat en fråga så har du också börjat fatta – så tveka aldrig att fråga. En viktig lärdom jag fått med mig är att saker som är bra får ta tid, man behöver prova sig fram för att hitta rätt. 

Företaget Walking Talking och dess mission

Walking Talking syftar till att motverka isolation och främja fysisk aktivitet genom att underlätta promenadmöten av alla slag. Vi skapar en digital tjänst som ger människor möjlighet att kommunicera bättre med varandra, få in rörelse i vardagen och hitta promenadkompisar. Samtidigt erbjuder vi verktyg och metoder för att göra arbetsmötet praktiskt, effektivt och gångbart. 

Målet med Walking Talking är att mer än hälften av alla möten som hålls i arbetet görs över en promenad – och att det blir den nya självklara mötesplatsen, världen över. Alla ska även, oavsett var en befinner sig, enkelt kunna hitta en promenadkompis i sitt närområde när andan faller på för en promenad. Allt detta kombinerat med att det empatiska lyssnandet blir en förmåga och vana hos alla.

Var ser du Walking Talking om 5 år?

Om fem år ser jag att vi driver ett globalt bolag där vi har transformerat och fortfarande transformerar sättet det moderna samhället arbetar och möts på. Genom att ge människor och organisationer metoderna, processerna och verktygen till att kommunicera bättre och välja promenaden i första hand – har vi också bidragit till att nå de globala målen gällande att motverka stillasittande och ofrivillig ensamhet. Två faktorer som båda är tätt sammankopplade med fysisk och psykisk ohälsa.

Hur har resan hit sett ut för dig?

Jag började driva företag år 2018 som 44-åring. Jag ansåg att vår affärsidé bara var för bra och viktig för att inte förverkliga, samtidigt som det lockade mig att bygga bolag. Nu har vi varit verksamma i tre år, och redan åstadkommit massor. Jag är stolt över att vi för samman människor att dela varandras livsvärldar för en stund över en promenad – det berikar, motiverar till rörelse och gör att människor känner sig mindre ensamma. Walking Talking-användare visar, enligt en tvärsnittsstudie vid Uppsala Universitet, att de som gått minst en promenad via Walking Talking-appen anger signifikant lägre ensamhetskänslor än de som inte gjort det.


Om jag kunde gå tillbaka och göra om allting, hade jag möjligen kört på mer. Det är okej att köpa “fel” och “dyrt” om det trots allt sätter en på kartan och gör att man kommer igång med det man tänkt. Det finns många rätt. Det är ingen som vet hur du ska driva ditt bolag, särskilt om du försöker göra något ingen annan har gjort förut.

Om entreprenörskap till andra entreprenörer

  • Misstag är det som tar en framåt i sitt entreprenörskap. Jag tror inte det är något att undvika. Ta hjälp och lyssna på andra för att förbättra din egna förmåga – men behåll din inre envishet. Lyssna, reflektera, men stå på dig. Det säger jag till mig själv. 
  • Som entreprenör behöver du under perioder vara beredd att offra lön, pension, karriär, tid med barn och besparingar. Min erfarenhet är att när du har den där idén som du inte kan släppa för att visionen är så bra eller viktig, är du beredd att göra det. Särskilt när du får jobba tillsammans med personer som kompletterar dig och brinner lika starkt för samma sak.
  • För mig är nätverkande väldigt direkt. Jag är nyfiken när jag tar kontakt, och jag gör det så fort jag känner att någon jag stöter på, exempelvis, kan något som jag skulle kunna ha glädje av. Likaså välkomnar jag att få liknande propåer från folk i mitt förlängda nätverk. Särskilt välkomnar jag en promenadinbjudan!

This or that med Anna-Lina Kvarnsmyr

Min slutsats på ovan är att i stort sett alla frågor är situationsanpassade! Ibland det ena och ibland det andra – så nästan varenda vill jag kryssa i båda.

Stort tack, Anna-Lina för din medverkan i årets Sommarinspiratörer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv