Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Hybris Entertainment

Linda Sandkvist, 45 år, bor i Råsunda utanför Stockholm. Hon har en särbo och en nyligen utflugen dotter på 22 år. Linda beskriver sig själv med ord som envis, uthållig och kreativ! Hon är extrovert, men har även ett ensamhetsbehov som hon prioriterar för att ladda upp batterierna mellan varven.

Vad driver dig framåt? 

Förändring, frihet och rättvisa. Att se saker som behöver förändras och hitta smarta sätt att göra det på. Det är viktigt för mig att känna mig fri att kunna göra sådant som jag vill göra och att bidra till att minska orättvisor i samhället. Och – att ha roligt. Jag vill inte jobba bara för att ha möjligheten att ha kul på min fritid. Jag vill leva hela tiden. 

Företaget Hybris Entertainment 

På Hybris Entertainment producerar och distribuerar vi långfilm för en internationell publik. Vi arbetar hemifrån, från vårt huvudkontor i Stockholm och på diverse inspelningsplatser – helt enkelt där vi behövs, beroende på vad vi gör för stunden. 

Målet är att bygga en lönsam filmfabrik där människor trivs och får utvecklas inom sitt skrå utan att behöva känna kniven mot strupen för att hitta nästa frilansprojekt. På sikt ska vi reformera hela filmbranschen. Till det har vi en alldeles speciell verktygslåda som jag just nu håller lite hemlig. 

Entreprenör i själ och hjärta 

Under mitt yrkesverksamma liv har jag i många år drivit olika bolag. Jag är entreprenör i själ och hjärta! När jag ser en affärsidé och en förbättringspotential så är det naturligt för mig att kavla upp ärmarna och se till att förverkliga idéerna. Vi startade Hybris Entertainment 2020, och jag är väldigt stolt över att vi på mindre än ett år har lyckats producera två internationella långfilmer. Den första av filmerna är dessutom Triple F-Rated Gold standard – en utmärkelse som ges till filmer där kvinnor står för manus, regi, huvudrollen och där filmen handlar om en kvinna.

Det är viktigt att inte stagnera i tankar och idéer. Under mina år som entreprenör har jag insett att det är viktigt med ett ständigt lärande, ett öppet sinne och att kunna styra om sina planer när det behövs. Teamet är också viktigt – teama ihop dig med rätt människor som kompletterar både dig och varandra. Kom ihåg att acceptera verkligheten som den är och förhåll dig till den och skapa fördelar istället för att se problemen. Som entreprenör krävs både kompromisser och uppoffringar – men så länge de inte överstiger lyckan i friheten och skapandet så är det värt det.

Baksidan med entreprenörskap och företagande

Tålamodet prövas hela tiden, det tar tid att växa. Det är en djungel av regler att förhålla sig till som företagare och det gäller att ha rätt personer på plats som kan jobba med de saker som du själv inte är bäst på. Som företagare ska du fokusera på det som är din företagsidé, men det finns dessvärre ofta för lite tid till det. Därför är det återigen viktigt att teama upp med människor som kompletterar dina skills. 

Balansen mellan jobb och fritid är också sårbar. Jag hanterar det genom att stänga av ibland, helt och hållet. Jag är transparent med att jag behöver tid för mig själv för att kunna leverera så bra som möjligt över tid. Hållbarhet är en viktig term på många plan. 

Lindas bästa tips till andra entreprenörer 

För nätverkande och kontaktsökande är det bra att vara med i olika organiserade nätverk och våga prata med andra människor som inspirerar dig. Våga säga vad det är du vill så kommer du också att få hjälp med det. Hör av dig till de som inspirerar dig och fråga om du får bjuda på en lunch. Var också själv hjälpsam och stöttande mot andra. 

Rent generellt är mitt tips att göra en noggrann plan och se över din ekonomi ordentligt. Se företaget som en baby, för du kommer få sköta om det som om det vore ditt eget barn. Gör en ordentlig likviditetsbudget – det spelar ingen roll om resultatet är positivt på årsbasis, har du inte likviditet så klarar du dig inte.

This or that med Linda Sandkvist

Stort tack, Linda, för din medverkan i årets Sommarinspiratörer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv