Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Charlotte Steinwig grundare av Sund och Stark

Tidigare grundskolläraren Charlotte Steinwig är 34 år och bor i Lomma med sin man, tre barn – som snart blir fyra – och en hund. Hon älskar att bara få hänga med familjen, träna och äta gott. När det är dags för egentid är hon helst på ett spa tillsammans med en podd i öronen. 

Sund och Stark = Hälsocenter till Online PT

Idag driver jag två olika aktiebolag där den gemensamma nämnaren är hälsa. I det ena bolaget driver jag ett hälsocenter i byn där jag bor – Sund och Stark Hälsocenter. Där har jag tre medarbetare som arbetar heltid med massage, träning, kiropraktik, kostrådgivning, yoga och barndans. Där är jag på plats ca två dagar i veckan och resterande tid lägger jag på mina andra projekt. 

Det andra bolaget heter Sund och Stark Online och det lägger jag mest tid på. Det startade jag efter att ha varit fullbokad i över ett år och inte kunde ta in flera klienter på gymmet. Och jag ville gärna hjälpa flera så jag startade online PT. Det var min lösning till flera timmar på dygnet utan att behöva jobba mera. Jag är utbildad personlig tränare, gravid/mamma-tränare, kostrådgivare och massageterapeut. Sedan driver jag även Lomma Bootcamp tillsammans med en fin vän.

Vad är målet med dina företag?

Att min online-verksamhet fortsätter att växa och att jag kommer kunna hjälpa flera. Sedan vill jag bevisa för helt vanliga människor att det är ganska enkelt att göra hälsosamma val med helt vanlig mat och hemmaträning. Det behöver inte vara krångligt. 

Mitt personliga mål är att min privat-och företagsInstagram ska växa. Jag drömmer om betalda samarbeten och att kunna inspirera många även där. Ett må-bra-konto helt enkelt med fokus på hälsa och kvinnligt entreprenörskap. 

Starten på Charlottes resa

Jag är legitimerad grundskollärare sedan tidigare och har arbetat inom skolan i nästan 10 år. Jag älskar jobbet som lärare men i grund och botten är jag en entreprenör ut i fingerspetsarna. 2019 startade jag mitt första företag men jag jobbade då kvar som lärare på heltid. Men 2020 valde jag att ta tjänstledigt och efter ett år sa jag upp mig – vilket jag är glad och stolt över idag att jag vågade. 

I starten gick jag på ett par nitar med en anställning och en konsult. Det kostade mig mer än vad det smakade men antar att alla måste göra sina misstag. Har fått en del bajsmackor under min resa men jag har faktiskt växt av dem. Sedan har jag fått ett bredare perspektiv och blivit ödmjukare i mitt företagande. Nu i efterhand är jag tacksam för alla mina prövningar då de gjort mig till den jag är idag. 

Vad motiveras du av?

Att få se andra lyckas, i synnerhet andra kvinnor. Jag älskar att inspireras av andra och att få lyssna på deras framgångssagor. I mitt jobb får jag motivation från all fin feedback från mina klienter. När de lyckas blir jag stolt och varm i hela själen. Det är sjukt häftigt när man får påverka på riktigt exempelvis när klientens medicinska värden förbättras.

Jag älskar att få lära mig nya saker, få nya insikter och vidga mina perspektiv. Sedan älskar jag att ta mig an utmaningar med bra syften som mina två långa promenader. Under 2021 gick jag för barncancerfonden med 100 000 steg och 150 000 steg för världens barn. 

Vad tänker du kring framtiden?

I framtiden hoppas jag på att kunna jobba lite mindre. Jag älskar mitt jobb men just nu snittar min arbetsvecka på 70 timmar per vecka. Det är inte hållbart i längden. Sedan vill jag ha  gjort mig ett namn och att mitt budskap med Sund och Stark har spridit sig i vårt avlånga land. För just de två orden är oerhört viktiga för mig. Att vara sund och stark. 

Charlottes bästa tips till andra entreprenörer

Gör inte misstaget att vara så driven och hungrig att du får svårt att hitta fokus – det efter egen erfarenhet. Vid nätverkande är det bästa att bara vara sig själv. Har du en dröm – kör! Vad är det värsta som kan hända? Att du misslyckas, och ja vet du vad? Alla misslyckas någon gång. Det är de enda sättet där du lär dig något. Kör hårt, misslyckas och lär dig av det och kör igen.

Vill du komma i kontakt med Charlotte?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv