Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Maria Gerlofson grundare av Act and Grow

Coachen Maria är 60 år och bor utanför Norrtälje – i Stockholms skärgård – tillsammans med sin man. På personlighetstester blir hon alltid den nyfikna, modiga rättvisetänkande. Det avspeglar sig i hennes företag där hon brinner för att stärka kvinnors självkänsla, mod och hållbarhet, gärna med olika kreativa uttrycksformer som skrivande och improvisationsteater. 

Mer plats för kvinnor

Jag arbetar som coach och utbildare för att stärka kvinnor till att våga mera och stressa mindre. Jag arbetar både mot privatpersoner men även mot organisationer. Utöver det har jag även skrivit flera böcker, bland annat om mod och om hållbart ledarskap. De mesta driver jag hemifrån digitalt.

Jag önskar att fler kvinnor vågar ta mer plats, och stå upp mer för sig själv och sina åsikter. Kvinnor behöver ta för sig mer på ett sunt sätt – vår kompetens behövs! I framtiden coachar jag ännu fler kvinnor både i grupp men även individuellt. Kanske att jag kommer ha ännu flera roliga workshops. Jag vill kunna leva gott på min verksamhet och då trappa ner arbetstakten. 

Marias entreprenörsresa

När jag var 25 år startade jag företaget, då var jag frilansjournalist. Jag ville kunna jobba vart jag ville och när jag ville. Det var efter några sommarvikariat som jag tog beslutet att starta eget. Jag hade även svårt att finna mig i osunda arbetsplatser med allt för mycket intriger och tröttsamma meningslösa möten. Friheten är det som jag älskar mest. 

Min resa har varit lång och det finns en hel del jag känner en stor stolthet över som: Att jag har lyckats att leva på mitt företag i största delen av mitt yrkesliv, att jag ställde om snabbt till digitalt under pandemin, att jag skrivit flera böcker, att jag var chefredaktör för en uppskattad tidning – PS! och LevaPS! – om personlig utveckling och psykologi. 

Om du kunde göra om din resa – skulle du ändra på något? 

Jag skulle ha lyssnat ännu mer på mig själv och mina drömmar än på en rådgivare som tyckte jag skulle ha en brödföda först. Alldeles för många år gick till att fixa basinkomsten. Istället skulle jag gjort det jag ville och kände var rätt tidigare. Sedan har jag lärt mig att det gäller att hitta en balans så att företagande blir mer hållbart. Man ska inte jobba för mycket, men ändå hitta en sund ekonomi. För mig är det fortfarande en utmaning med balansen mellan fritid och jobb. Men jag jobbar väldigt sällan kvällar och helger. Jag har inte heller min mail på telefonen, vilket hjälper mig att stänga av jobbet.

Tips till andra entreprenörer

Ägna inte för mycket tid åt att tänka, planera och göra en hemsida eller liknande innan du kommer igång med sälj och varumärkesbyggande. Rädsla kan komma emellan så att du blir så petnoga med varje liten detalj att du aldrig når ut eller kommer igång. När du ska nätverka – var dig själv. Skapa relationer, var nyfiken och lyssna mer än du pratar. Alla gillar att prata om sig själva och kommer älska att du lyssnar intresserat istället för att framhäva dig själv. Och kom ihåg: Bli inte för fokuserad på att tjäna pengar så att du glömmer ditt syfte med företaget. Ha roligt på vägen! 

This or that med Maria Gerlofson

Vill du komma i kontakt med Maria?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv