Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Nadja Taghat grundare av Västsvenska Miljökonsult

Redan vid 20 årsåldern startade Nadja sitt första egna företag. Idag är hon 26 år gammal och bor utanför Göteborg tillsammans med sin sambo. För att koppla av och variera sitt formella arbete kombinerar hon olika fritidsaktiviteter med något kreativt. Som att skapa musik, måla men även läsa och träna.

Västsvenska Miljökonsult –  det miljöinriktade företaget

Företaget är ett miljökonsultbolag som riktar sig in på bygg, riv- och markbranschen. Vi utför analyser av byggnadsmaterial inför ombyggnation eller totalrivning. Men arbetar även mycket med förorenad mark inför exploatering och nybyggnation. Vi hjälper även bygg- och markföretag men även fastighetsägare med de krav som ställs av tillsynsmyndigheterna med att säkerställa en säker arbetsmiljö. Verksamheten bedrivs i Göteborg där vi har vårt kontor.

Vårt mål är att bli entreprenadbranschens miljökonsulter, det självklara valet och med samma service som vi har idag. Vi vill vara de snabba, effektiva och lösningsorienterade konsulterna för våra kunder. Jag kan nästan beskriva vår verksamhet som miljökonsulter som är på jour, då det ofta upptäcks miljöföroreningar under en schaktentreprenad eller rivning. Då finns det inte tid att vänta på hjälp.

Once in a lifetime chans

Hela min resa började när jag stod mellan två vägval. Det stod mellan en väldigt trygg anställning hos en av Sveriges största byggbolag eller starta eget företag med två andra. Företagandet var ingenting jag hade tänkt starta just då. Men så blev det! Jag tänkte att om det går åt skogen, då har jag alltid en plan B. Det var en once in a lifetime chans jag inte kunde tacka nej till.

Ingen företagsresa är den andra lik men början av min företagsresa kanske inte är det folk skulle uppfatta som det normala. Jag fick erbjudandet som ung att starta företag och få en stor kund direkt från starten. Detta underlättade starten avsevärt och det gjorde att jag inte behövde kämpa lika mycket – som många andra kanske behöver göra i början av sin företagsresa. 

Bästa med eget företag

Personlig utveckling och utmaning i alla led har varit det bästa med att driva eget. Att kunna vara med och bidra till något bättre, hitta lösningar samt bygga kundrelationer. Men även friheten över att kunna själv bestämma över mitt egna schema. Det jobbiga har varit känslan av att inte ha någon att prata problem med eller att inte ha ett bollplank. Många företagsproblem är sällan något jag kan prata med familj, vänner, partner om och därför kan det stundtals kännas ensamt. Trots frihet över sitt eget schema blir det mycket jobb på fritid/helg och långa arbetsveckor. 

Vad har du för tips till andra entreprenörer? 

För att hitta de rätta kontakterna ska du gå på mässor eller kurser som är relevanta för din bransch. Våga ställa frågor som gynnar dig. Ofta ställer vi frågor eller säger något som låter bra men sällan gynnar oss. Det finns inga dumma frågor! Vi är alla i olika stadier i företagandet. Andra snabba tips:

  • Gå med i YEoS!
  • Att ha “vad är det värsta som kan hända?” som mindset. Förutom kanske vid stora viktiga beslut. Men vid sälj, rekrytering och annat som känns läskigt.
  • Ha ett bollplank eller skaffa dig en mentor.

Och glöm inte! Underskatta aldrig dig själv.

This or that med Nadja Taghat

Vill du komma i kontakt med Nadja?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv