Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Anna Linde grundare av Lindes Therapy

Anna Linde är 35 år och bor utanför Norrtälje tillsammans med sin partner samt tre gemensamma barn. Som person beskrivs hon som positiv, envis, driftig, tydlig och ärlig – med en passion för att dansa samt resa. Kvinnors hälsa och jämlikhet är två ämnen som ligger henne varmt om hjärtat.

Terapi för sexologiska problem

Jag erbjuder terapi med fokus på sexologiska problem, både till enskilda individer och till par. Framöver kommer jag att föreläsa mer om frågor kring intimitet och minoritetsstress men även jobba deltid för den nystartade digitala vårdgivaren – Estercare. Utöver det har jag workshops utifrån Dans- och rörelseterapi där fokuset är på problem och utmaningar kopplat till intimitet. 

Allt bedrivs digitalt i nuläget från mitt hemmakontor utanför Norrtälje eftersom jag tycker om att kunna vara tillgänglig över hela landet. Men nu kommer jag vistas i Portugal – mitt nya hemmakontor – under resten av 2022 till våren 2023 tillsammans med familjen. I framtiden vill jag kunna jobba just internationellt och från överallt i världen. 

När började din entreprenörsresa?

Jag har precis nästan börjat! Allt startade med en kontakt med Nyföretagarcentrum där jag fick höra om Företagslabbet som precis skulle öppna i Norrtälje kommun. Jag mailade en av grundarna och ville veta mer. Allt lät bra så jag gjorde en ansökan och blev antagen. Därifrån Företagslabbet har jag fått jättebra hjälp med mycket kring företagandet.

Jag ville driva mitt egna företag eftersom det är viktigt för mig att kunna jobba vart jag vill. Sedan kände jag en väldigt stark längtan efter friheten och självständigheten. 

Reflektioner kring entreprenörskapet

Jag tycker jag lär mig något varje dag och det är en jätteskön insikt. Som att det är meningen att hela tiden lära mig nya saker och att få gå utanför min comfort zon – för det är just där lärandet finns. 

För att hitta den perfekta balansen mellan jobb och fritid är jag väldigt noga med min återhämtning. Om jag jobbar sent en kväll då tar jag igen det med att ha lite ledigt nästa dag. Då tar jag gärna lite sovmorgon, en promenad eller något annat som jag känner för. Jag fokuserar mycket på att göra det jag njuter av på fritiden och hoppar då över ”måsten” och ”borden” i så hög utsträckning som jag kan. 

Tips till andra entreprenörer

Var inte rädd för att ta kontakt med andra personer. Du kan göra en plan för hur många du vill eller ska ta kontakt med och när – och håll dig till en planen. Gör samma sak med dina kortsiktiga och långsiktiga mål med företaget och se till att dina delmål hänger ihop med dina långsiktiga mål.

Tre andra snabba tips:

  • Be om råd
  • Hitta förebilder och andra som gått samma väg som du vill gå. 
  • Reach out! Det finns många fler runt omkring dig än vad du kanske ser just nu. Som kanske sitter på värdefulla råd.

This or that med Anna Linde

Vill du komma i kontakt med Anna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv