Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Annika Sundin grundare av Medveten i stan

Annika beskrivs enklast som en engagerad och envis person som vill göra skillnad på riktigt. Hon är 47 år och bor i Stockholm tillsammans med sin man, två döttrar, en katt samt en hamster. Via sitt företag och sitt greenfluencer-konto får hon fler att vakna upp och inse hur viktigt, bråttom, roligt, enkelt, härligt och billigt det är att leva mer hållbart. 

Vad gör ditt företag, Medveten kommunikation? 

Med min samlade kunskap inom kommunikation, projekt- och förändringsledning hjälper jag företag att ställa om till en mer hållbar verksamhet och mer hållbara medarbetare. Jag driver även ett hållbart inspirationskonto – @Medveten_i_stan. Där delar jag med mig av tips, pepp och fakta för ett mer hållbart liv. Genom kontot vill jag få fler att vakna upp och se hur viktigt, bråttom, roligt, enkelt, härligt och billigt det är att leva mer hållbart.

I framtiden vill jag fortfarande vara enmanskonsult som tillsammans med kunder driver omställning. Jag hoppas också på att få ha en större röst i sociala medier och medier generellt för att öka medvetenheten kring hur vi lever idag och hur vi kan leva framåt som främjar både oss själva och planeten. 

Vägen till eget företag

Jag startade Medveten kommunikation 2019. Jag har drivit eget en gång tidigare i livet och nu var det dags igen! Klivet till ett eget företag tog jag för jag vill kunna styra över min egen tid och ha möjlighet att arbeta deltid. Mitt ultimata upplägg är kunduppdrag tre dagar i veckan. Hållbarhet är ett stort område som berör många fler delar än klimat och miljö. Självklart har det även med den inre balansen att göra. Under två av mina senaste uppdrag har jag bland annat tagit fram och lanserat moderna future ways of working-strategier där medarbetarna får möjlighet till ett stort inflytande över var och när arbetet ska utföras. Precis det som jag själv saknade tills jag startade eget. 

Annikas reflektioner kring entreprenörskapet

Både jag och min familj mår bäst av att jag inte arbetar heltid. När det trillar in för många uppdrag samtidigt, påminner jag mig själv om detta. Det klart är det ibland är svårt att tacka nej, även om jag vet det är rätt. Håller jag detta får jag min perfekta balans mellan fritid och jobb. Ofta glömmer jag bort att instagramkontot också tar tid och att det faktiskt mer och mer är ett jobb, så tre dagar i veckan med kund är perfekt. Jag älskar friheten med att driva eget. Och att jag får möjligheten att snabbt sätta mig in i olika branscher. Jag har samlat på mig bred kunskap under min karriär och har kunnat utveckla och utöka flera av uppdragen ända sedan start. Det gör mig stolt. Jag upplever att jag mer blir sedd som den expert jag är som egen företagare än som anställd.

Tips till andra entreprenörer

  • Se till att nyttja ditt nätverk och våga fråga! Gräv där du står helt enkelt. Se till att vara aktiv och bjussig på LinkedIn, där kan du också enkelt skapa kontakt med intressanta personer – om du bara vågar. 
  • Kom ihåg att lyssna till ditt hjärta och lita på dina kunskaper och din förmåga. Ta hjälp med ekonomin i företaget om det området känns motigt. Utan ekonomitjänster hade min resa blivit mycket tyngre. 
  • Till sist; våga ta betalt. Du kan inte få mer än ett nej.

This or that med Annika Sundin

Vill du komma i kontakt med Annika?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv