Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Get Glow

Entreprenören Annelie Jonsson från Umeå arbetar med hudbehandlingar och friskvård genom sitt företag Get Glow i Stockholm. Tillsammans med sin sambo och tre bonusbarn bor Annelie på söder. Hon älskar att resa och få nya intryck. Fritiden spenderas gärna med inredning och design som alltid varit ett stort intresse, eller genom att åka till landet för att testa nytt inom odling.

Verksamheten Get Glow

Jag jobbar med hudbehandlingar och friskvård. Mitt mål är att hjälpa mina kunder uppnå sina önskemål, om det så är att bli av med akne eller problem med ryggsmärtor så är det alltid kunden som är i fokus. Målet i slutändan är såklart nöjda kunder!

Hur började din entreprenörsresa?

Min resa började med att jag blev utbränd i mitt tidigare jobb i modebranschen där jag jobbat i 15 år. Jag behövde göra något nytt, inte bara byta arbetsplats inom samma bransch. Efter min sjukskrivning valde jag att utbilda mig till hud- och massageterapeut som även det varit ett intresse jag haft länge.

Jag var 35 år när jag startade min verksamhet som idag bedrivs Stockholm där jag hyr ett rum i en salong. På sikt vill jag naturligtvis ha något eget. Jag valde att starta eget då jag alltid har haft ett starkt driv att vilja bestämma själv om hur saker ska organiseras och utföras. Att få bestämma över sin egen tid och att skapa något själv som man ser växa. Mina främsta drivkrafter är nog envishet och att se resultat.

Att vara företagare – inte alltid så lätt

Det jobbigaste för mig har varit att “sälja mig själv”. Det är som att konstant stå på scenen med scenskräck! Jag är mitt företag och då blir det såklart personligt och lätt att tänka “varför kommer inte kunderna” eller “vad gör jag för fel”. Men det är bara att börja om, skapa nya inlägg och göra mer reklam i sociala medier. Man måste hela tiden tänka marknadsföring i allt man gör. Jag märker direkt när jag inte är aktiv i sociala medier, då sjunker kundantalet direkt. Därför har det svåraste varit att nå ut och att ”göra sig ett namn” i min bransch, att få en kundbas. Det finns flera oseriösa aktörer på marknaden och jag märker att kunderna inte alltid är medvetna om vilka val dom gör.

Uppoffringar i vardagen

Som nystartad egenföretagare har jag inte haft råd att leva på samma sätt som jag kunde med en fast inkomst varje månad, därmed har jag fått ”offra” min tidigare livsstil. Lyxkonsumtion som resor, restaurangbesök och shopping tillhör mitt gamla liv. Det är också svårt att koppla bort som egenföretagare, jag är ständigt alert. Kommer jag på en idé en lördag kväll så måste jag ta tillvara på den. 

Vad är det bästa med att driva företag?

Det bästa är att det är kul! Att DU får bestämma, det är ditt företag. Att driva företag är inte bara att göra det som är din grundidé, utan du har 17 olika roller! I mitt företag exempelvis är jag både hudterapeut, säljare, inköpare, PR-ansvarig, webb-ansvarig, administratör, projektledare, rådgivare och mycket mer.

Misstag företagare gör i början

Jag tror att många har för höga förväntningar på sig själv, de tror att allt ska gå mycket snabbare än vad det gör. Det tar tid att bygga ett företag, det tar tid att skaffa kunder. Allt från att bygga hemsida, skaffa alla program som behövs, utrustning, produkter, PR-material tar tid. Jag har gjort allt själv där jag har kunskap för att spara pengar. Har man råd tycker jag att man ska ta hjälp med sådant man inte själv kan. Min bästa investering har varit min revisor, oj vad jag älskar henne!

Vilket är ditt bästa tips till andra företagare?

Go with the flow, kör! Det är superkul, men våga ta hjälp. Ingen kan allt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv