Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Handgjort av Ankie

Ankie driver företaget Handgjort av Ankie, där hon säljer handgjorda varor, t.ex. gratulationskort, virkade och sydda saker. Hon är 50 år och bor i Skarpnäck, Stockholm. Ankie är gift med Peter och har en dotter, Freja 10 år. Hon gillar att läsa och umgås med familj och vänner.

Handgjort av Ankie: verksamheten

Från början var det att ha en hobbyverksamhet som betalade sig själv men det har nu utvecklat sig till en dröm om ett mindre företag som ska gå med vinst. Jag har gått ner i arbetstid för att kunna ägna mig mer åt min verksamhet, då jag känner att skapandet ger mer energi och livskvalité. Jag har varit kreativ hela livet men började för 15 år sedan att skapa i papper och sålde till vänner, bekanta och små butiker. Nu vill jag prova att utveckla min verksamhet ytterligare. Idag gör jag inte bara korthantverk utan även garn- och textilprodukter. Jag har en verkstad i vårt hus där jag tillverkar mina varor. 

Jag drivs av min kreativitet och skaparlust, en perfekt motvikt till mitt arbete som skoladministratör! 

Entreprenörsresan

Det svåraste med att vara entreprenör är hur man ska går tillväga med allt som t.ex. webbutik, hemsida, vad som behövs köpas in samt att få in produkter hos butiker i dessa tider. Det har även varit en utmaning att få köpare att förstå att handgjort hantverk kostar mer än ett fabriksgjort arbete. Ett misstag man ofta gör i början, som även jag gjorde, är att sätta för låga priser.

Ankies tips till entreprenörer och företagare

Det är viktigt att fortsätta tycka det är roligt att skapa, utveckla och tro på sin produkt så att någon vill betala eller har behov av den. Våga tro på dig själv och din förmåga, ditt företag och fortsätt att produktutveckla, så att någon vill betala och har behov av just din produkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv