Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – HILJO CONSULTING

Hilda Johnsson är 35 år och driver HILJO CONSULTING: en plattform för att främja psykisk hälsa och relationer. Hon bor i Linköping med sina två hundar, Majken och Chaplin. På dagarna arbetar Hilda med socialt utsatta barn som social koordinator, och driver på sidan av det sitt egna. Hon har två år i rad hamnat på Bonniers Clio lista av svenska influencers att följa inom skola. Hilda har även tidigare arbetat med organisationsutveckling i skolan där hon omvandlade elevhälsoarbetet till ett helt nytt arbetssätt. Det arbetssättet blev inte bara gynnsamt för elever och personal utan ledde även till att hon idag åker runt i Sverige och föreläser och har workshops om detta. I Maj släppte Hilda sin första bok som handlar om just det arbetssättet. Hon producerar även en podcast, C/O Johnsson&Bergeling. Som ni märker är hon en mångsysslare! Hildas intressen utöver att driva projekt är att träna yoga och bodycombat för att hålla huvudet klart och kroppen stark, att umgås med vänner och familj och att laga mat. 

De första åren av HILJO CONSULTING 

Jag startade en frilansande digital plattform för att jag kände att det jag ville utveckla och lägga fokus på inte rymdes i min anställning. Att dessutom vara låst inom strukturer och ramar som finns för att ”vi alltid har gjort så” gjorde mig väldigt oproduktiv och nedstämd. Jag kände därför att jag behövde skapa mina egna plattformar där jag själv fick möjlighet att skapa det förutsättningarna som passade mig bäst, utifrån vem jag är som person och utifrån vad jag vill uppnå. I nuläget kombinerar jag en fast anställning med frilansande då jag inte helt kan leva på att bara vara entreprenör. Målet är självklart att komma dit. Jag drivs av att få sprida kunskap och att känna att de tankar och funderingar jag har delas av många andra. 

HILJO CONSULTING 

Min verksamhet HILJO CONSULTING är en plattform för att främja psykisk hälsa och relationer. Jag erbjuder:

  • Föreläsningar, bland annat kopplat till min bok Skolkurator 2.0—Må bra prestera bra
  • Workshops (erbjuder flera olika med olika inriktning) 
  • Konsultuppdrag med fokus på organisationsutveckling kopplat till arbetsmiljö 
  • Seminarier (frukost eller after-work).
  • Podcast-live event med fokus på psykisk hälsa och relationer

Jag är dessutom i uppstarten av ett kvinnligt nätverk som heter HILJO EMPOWER där syftet inte bara är att prata om saker som rör psykisk hälsa utan även vara en samlingspunkt för driftiga kvinnor med inriktning arbetsliv och livsstil. HILJO EMPOWER är en community som finns för att stötta och hjälpa varandra.  

Mitt mål med min verksamhet är att sprida kunskap om psykisk ohälsa och ge strategier och verktyg för att få en bättre tillvaro. Det kan handla om att skapa en bättre arbetsmiljö, att arbeta med psykisk hälsa i skolan eller att inspirera privatpersoner till ett härligare liv. 

Hildas arbetsroll

Jag klassar mig som en entreprenör och Impacter/Influencer för att de orden för mig handlar om innovation. Jag är en väldigt företagsam person som är drivande och arbetar hårt för att nå framgång. Det jag gör utvecklar inte bara mig själv och de som är mottagare, utan även hela min ”bransch”, det vill säga skolan och barn samt ungas mående. 

Utmaningar och fördelar med att vara entreprenör

Det svåraste har varit att ha tålamod! Jag vill gärna att allt ska hända NU, helst igår. Det är tyvärr inte så det fungerar och det är definitivt en utmaning! Jag tror att alla har fått en tankeställare vad gäller vikten av att ha ett sparkapital och att vara öppen för att göra saker på nya sätt (t.ex. föreläsa och ha workshops över länk) i och med covid-19. Baksidan är helt klart att man inte har samma skyddsnät som du (förhoppningsvis) har vid en anställning. En annan utmaning är att få sin omgivning att förstå att mitt jobb inte är ett 8-17 arbete. Det tar tid, ofta de flesta av dygnets timmar. Man måste vara anträffbar även om det är mitt i en middag eller på en helg. Det kan man såklart bestämma själv, men är man hungrig och dessutom ny vill man vara tillgänglig för att få rullning på sina planer. När ens hobby även är ens jobb kan det vara en utmaning att planera in vila och återhämtning.  

Det bästa med att driva eget är att få spela på sin bästa fot! Kreativitet föder kreativitet och att få möjligheten att forma delar av sin vardag själv är otroligt utvecklande. Att få resa, föreläsa, skriva och podda om det jag brinner för är ju drömmen! Hårt jobb, men också otroligt givande! 

Hildas tips till andra entreprenörer och företagare

Våga! Och ha tålamod. Ett ganska dåligt tips att ge med tanke på att jag själv inte har något tålamod alls, men jag tror att mod och just tålamod är nyckeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv