Entreprenörden logo

Sommarinspiratörer – Gigs for her

Hösten 2019 startade Madelene, 47 år och Lotta, 45 år, företaget Gigs for her – en gigsbyrå  som jobbar med matchning av uppdrag och grymma kvinnor – både gigs och rekrytering till fasta tjänster. Med en vision om att utveckla andra beskriver sig Madelene och Lotta som entreprenörer som vill jobba med det de tycker är kul samt viktigt. Målet med företaget är bidra till samhället i stort och att få fler kvinnor att känna att de äger sin tid samt sina jobbliv.

Hur började entreprenörsresan?

Lotta: Min resa som egenföretagare började för nio år sedan. Jag hoppade av att vara anställd för att jag kände att jag ville kunna styra mitt liv och min egna tid lite mer. Från hösten 2011 fram tills i höstas när vi startade Gigs for her konsultade jag i ett eget bolag. I början arbetade jag inom marknad och kommunikation, efter ett antal år skiftade jag över till rekrytering.

Madelene: Jag valde att starta företag för att jag kom till en punkt i livet där jag kände ett behov av att vara mera ”barfota” – vilket för mig indirekt betyder att kunna påverka mitt liv och mina val. Jag kände också ett behov att påverka och göra skillnad i ett större sammanhang.

Entreprenörernas drivkrafter 

Lotta: Jag drivs av att få utveckla människor och organisationer. Att få se andra växa och att få vara med samt bidra i den resan är en fantastisk känsla. 

Madelene: Jag brinner för att få människor att växa och nå framgång i sitt allra bästa jag, att få peppa andra kvinnor att göra en förändring och i detta så gör jag skillnad.

Verksamheten Gigs for her

Företaget Gigs for her bedrivs i Stockholm där entreprenörerna själva bor och har möjlighet att bygga nätverk av både kandidater samt kunder. I framtiden expanderar de gärna till andra städer runt om i Sverige. Företaget beskrivs som en “gigbyrå” för kvinnor och arbetar med matchning av gigs (uppdrag), rekrytering till fasta anställningar, coaching och kvinnliga talare. Målet med företaget är att få fler kvinnor att “gigga” så att de får känna att de äger sin tid och sitt jobbliv, samt att verksamheten ska bidra till ett mer jämställt näringsliv.

Det svåraste under entreprenörsresan

Generellt är det naturligtvis svårt med oron kring huruvida man gör rätt saker under vägens gång och hur lång tid det tar innan allt lossnar och man flyger fritt. Det jobbigaste under vår resa har utan tvekan varit effekterna av coronapandemin. Vi var precis på väg upp och kände att vi hade fått luft under vingarna när pandemin kom och satte käppar i hjulen.

Om man pratar lite mer generellt om svårigheter med en entreprenörsresa så gör nog många misstaget att de inte inser att det tar lång tid att bygga upp ett varumärke och bygga långsiktiga relationer med kunder.

Baksidan med företagande överlag är ekonomin. Ekonomiskt kostar det ju att starta företag och det tar tid innan det blir ett flyt i intäkterna – Som man dessutom inte har en aning om när i framtiden man kan nå en stabil nivå kring.

Det positiva med att driva företag och tips!

Det positiva med företagandet är friheten att få göra som man själv tycker är rätt. Att inte behöva hålla på med internpolitik som ofta tar upp mycket energi som anställd.

Våra främsta tips till andra entreprenörer är: Kör bara kör! Testa och se vad som händer. Reflektera under vägens gång. Det värsta som kan hända är att du lär dig saker, både om dig själv och om att driva företag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv