Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Moodify Home

Georgina Navia Nilsson är en inredare och stylist som driver Moodify Home där hon hjälper privatpersoner och företag att inreda. Georgina är 43 år och är gift med tre barn. Hon är musik- och matglad med latinamerikanska rötter och älskar en bra fest, att resa, att umgås med familjen samt spontana utflykter. 

Moodify Home: hur allt började

Egentligen och omedvetet började det när jag som tioåring förändrade mitt rum genom att flyttade möblerna och skapa något nytt varje helg. Jag har alltid fantiserat om att driva en egen firma, men fokuserade alldeles för länge på att hitta den perfekta affärsidén när jag i själva verket hade den framför mig hela tiden. Den såg jag inte då jag alltid trott att det måste vara en affärsidé utöver det vanliga eller helt nytt och det kändes komplicerat samt invecklat. När jag väl insåg att det var min passion jag skulle jobba med så gick allt väldigt snabbt och smidigt! 

Vad är Moodify Home?

Moodify Home erbjuder inredning och styling åt företag och privatpersoner. Jag vill att fler ska se att anlita en inredare är ett sätt att ta hand om sitt välmående. Jag vill kunna inspirera och förmedla mina kunskaper inom inredning. Men även dela med mig av de verktyg man behöver för att skapa ett hem där alla trivs och mår bra. Skapa rum som bjuder in till att umgås, som får dig att koppla av eller som stimulerar din kreativitet. Det handlar inte alltid om att köpa nytt, det kan bland annat handla om att lyfta fram det du tycker om, framhäva ett rums fördelar eller skapa förutsättningar som underlättar din vardag. Det är viktigt för mig att utveckla ett rums möjligheter och skapa just rätt miljö utifrån kundens behov. 

Entreprenörsresan

Jag kallar mig entreprenör—jag utforskar, testar mig fram och lär mig längst vägen. Det svåraste med min resa var att lämna tryggheten, kollegorna och det förutsägbara. När jag startade företaget behövde jag ”offra” en säker inkomst och gemenskapen med kollegor, så det kan också vara ett ensamt arbete. En annan utmaning med att driva eget är att ständigt behöva gå utanför ens comfort-zone. Det jobbigaste, men också det mest belönande, är vetskapen att allt jag gör och inte gör har en direkt påverkan på utvecklingen av mitt företag.

Jag drivs främst av min passion för inredning och av idén att så många som möjligt kan ta hjälp av en professionell inredare till ett rimligt pris. Inredning är så mycket mer än bara ett vackert hem. Jag vill att man ska förstå att trivas i sitt hem eller på kontoret är en viktig pusselbit i ens välmående och hälsa, det kan underlätta vardagen och förhöja livskvalitet. Det finns så många direkta och indirekta fördelar med en välplanerad och genomtänkt inredning. Jag älskar att träffa nya människor i deras hemmamiljö och få förtroendet att hjälpa dem skapa deras drömhem. Lika spännande är det att jobba med företag och få möjligheten att förbättra deras arbetsmiljö men rätt utrustning, färg, belysning och skapa mötesplatser för utbyte av ideér.

Vad skulle du säga är det främsta misstaget de flesta gör i början?

Att de ger upp för tidigt! Det är viktigt att sätta upp mindre delmål, så att man inte glömmer att glädjas åt det lilla. Om jag skulle göra om min resa hade jag startat eget mycket tidigare. Att våga är inte bara läskigt utan oerhört lärorikt och givande. Det bästa med att driva eget är friheten och lyxen att få jobba med ens passion. 

Georginas tips till andra entreprenörer och företagare

  1. Våga tro på dig själv och din dröm. Om det är din passion kommer allt att gå så mycket lättare än vad du kunnat drömma om. 
  2. Ha tålamod.
  3. Var inte rädd för att misslyckas, det är ett sätt att utvecklas! Rädslan håller bara tillbaka din utveckling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv