Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Ida Palmgren grundare av ida.p design

Ida är 46 år och bor utanför Älmhult tillsammans med sin man samt tre barn. Hon drivs av att få göra det hon älskar, att få vara fri och att få bestämma över sin egna tid. När hon inte är i sin ateljé och får utlopp för sin kreativitet så spenderar hon tid med familjen, solar, badar, tränar samt shoppar. 

Idas entreprenörsresa

2007 startade jag mitt företag. Men den största delen av min resa var när pandemin kom! Strax innan den kände jag mig lite trött på mitt jobb och frågade mig själv flera gånger: “Är det det här jag vill hålla på med hela livet? Står jag still? Händer det något?”. När då pandemin kom så var det flera mässor som jag brukade stå på som ställdes in. Då blev ju försäljningen lidande…. Jag insåg då att det var dags för mig att bestämma mig för vad jag ville göra. Så jag satsade på mitt företag och hoppade på en kurs som var inriktad mot e-handel. Och oj, vad min webbutik har lyfts och jag tycker det är så kul! Otroligt jobbigt, men så roligt när beställningarna rullar in! 

Vad tar du med dig från din entreprenörsresa?

Jag är stolt över mina produkter och min design, men även all kunskap jag skaffat mig under alla åren. Jag har sedan länge varit väldigt försiktig med allt och alltid varit rädd för att misslyckas. Och då inte varit speciellt snäll mot mig själv. Men då för två år sen kände jag att det fick vara nog med allt nedklankande mot mig själv. Jag har gråtit, varit rädd, gjort fel men oj, vad rätt jag har valt och gjort många rätt.

ida.p design – barnvagnstillbehör för hand

Jag designar och tillverkar barnvagnstillbehör för hand. Unika suffletter, solskydd, bygelskydd, sittdynor, handtagsskydd bara för att nämna några. Sedan syr jag gärna upp på beställning. I sortimentet kan du även hitta egendesignade, handgjorda och handtryckta kläder och produkter – mest till barn men även till vuxna. Trycken på de egendesignade kläderna är som jag själv har ritat och målat. Och tryckt själv med screentrycksramar. Skulle säga att mitt sortiment är färgglatt, unikt, handgjort och till stora delar ekologiskt. 

I vårt hus har jag ockuperat det största rummet i huset där jag skapar allt. Barnen är också i rummet och pysslar. Jag vill kunna jobba precis när jag vill eftersom jag är en kreativ person. Så att arbeta hemma är det bästa för mig. Det skulle kännas konstigt att åka iväg klockan ett på natten för att skapa i en annan lokal någon mil bort.

Målet med företaget är att nå ut till fler kunder, växa och att kunna leva fullt ut. Förhoppningsvis är jag där om fem år och kommer kunna leva på min design,  förhoppningsvis kunna ta ut en full lön varje månad.

Vad är det bästa med att driva eget företag?

Friheten! Lyckan att få göra det jag älskar mest och att få bestämma över min egen tid. Men ibland kan det kännas ensamt då det finns inga kollegor att bolla idéer med. Sedan kan det vara jobbigt att inte ha en stadig inkomst varje månad. Men jag har lärt mig att pengar inte är allt, lyckan sitter i så mycket mer. Jag är tyvärr inte bra på att koppla ifrån jobbet. Om jag inte är i min ateljé så är mina tankar där. Men jag har turen som har en så förstående man som lagar maten och städar medan jag är i min ateljé och har kul! 

Idas tips till andra entreprenörer:

Man måste inte veta och kunna allt innan man startar företag. Mycket kan man lära sig på vägen. Satsa heller inte för mycket pengar i början och känn av marknaden inom din bransch. För att hitta de rätta kontakterna och nätverka tycker jag att man ska kolla runt i Facebookgrupper och söka kurser inom ditt område. På så sätt kan du hitta många bra kontakter inför framtiden. ALMI är också ett hett tips! De hjälper många företag med att få en mentor, bidrag eller kurser. 

Glöm heller inte: Våga fråga om hjälp!

This or that med Ida Palmgren

Vill du komma i kontakt med Ida?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv