Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Marie Vorrei grundare av Vorrei Växjö

Massage- och rörelseterapeuten Marie är 51 år och bor i Växjö – tillsammans med sin man, två tonårsbarn, två katter och en hund. Hon uppskattar som mest tiden med familjen samtidigt som hon är mån om sin egna tid. Den egna tiden fyller hon med kreativitet, reflektion, träning eller sjungandes och dansandes till sin favoritmusik. Hon mår som bäst med känslan när allt bara flyter på – både när det gäller jobb, familj och relationer.

Vad gör du på Vorrei Växjö?

Som rörelseterapeut arbetar man med hela kroppen och skapar förutsättningar för kroppens självläkning. För att du ska få ett friare rörelsemönster och slippa få ont igen. Det är så lätt att vi hamnar i ett läge där vi tror att smärta och värk får vara normalt. Vi vänjer oss vid smärtan – det onda i ryggen, spänningarna i axlarna, huvudvärken, domningarna i benet. För vissa har det blivit en del av vardagen och det nya normala. 

Ni kan hitta mitt företag på ett gym i Växjö – Träningsfabriken. Jag öppnade upp där för deras värderingar matchar mina och ägarna har skapat en mycket positiv atmosfär. Bara det gör det så kul att få komma till jobbet och kollegorna.

Målet med mitt företag är att folk ska bli mer medvetna om sig själva och att deras kroppar ska leva mer eller mindre smärtfritt. Lite längre fram i framtiden ska jag och familjen flytta ut till ett hus på landet. Och där kommer jag också ha en del av min verksamhet. Mestadels behandlingar och yoga. Sedan att jag kanske om några år utvecklat en utbildning. 

Maries entreprenörsresa

Jag startade mitt företag 2015 efter min första yogautbildning. Tanken var då att det bara skulle vara mer som extrajobb vid sidan om mitt arbete inom IT som jag hade då. Från början höll jag i yogaklasser på gym och andra yogastudios. När jag sedan började lära mig mer om kroppen och dess fantastiska egenskaper kände jag behovet av att lära mig mer. Därmed utbildade jag mig till medicinsk massageterapeut och sedan dess har utbildningsresan bara fortsatt. Jag har läst och håller på att läsa olika kurser i bland annat företagsekonomi, redovisning och marknadsföring.

Redan tidigt kände jag att jag ville påverka mitt sätt att undervisa yoga, att få gå min egna väg och att kunna förmedla det jag står för. Därför startade jag mitt företag. När jag utbildade mig mer och lärde mig mer om kroppen så jag kände jag starkt att det är här jag ska vara. Det här kan jag, det faller sig naturligt.

Viktiga lärdomar längst vägen

Jag önskar att jag hade vågat ta hjälp och vetat att det får ta tid. Att man kan forma om under tiden, det behöver inte bli perfekt – då finns inte plats för utveckling. När jag var anställd hade jag fast inkomst så att bli egen företagare påverkade ekonomin. Att ge sin in i massage-och yogabranschen när pandemin började var ett stort motstånd. Fast jag har klarat mig igenom det och klienter har kommit. Det kan bara bli bättre! Min store stöttepelare är min man. Han tror på det jag gör. Innan jag tog beslutet att bli egen företagare satt vi tillsammans och gick igenom för- och nackdelar och räknade givetvis på ekonomin. Visst några avkall har det blivit men så många mer positiva saker har kommit från att gå min väg.

Jag tänker ständigt på hur jag kan utvecklas, vilka utbildningar jag vill gå och vad mitt nästa steg ska bli. Balansen mellan jobbet och fritiden finns där, jag ser alltid till att umgås med familjen, det är viktigt för mig. Och att jag kommer ut på mina löprundor och praktiserar min yoga.

Vad har du för tips till andra entreprenörer? 

  • Gör inte misstaget och gör som alla andra eller kopiera från någon annan.
  • Ta dig tiden att fundera på vad du vill förmedla och hitta din grej. När du hittar din grej så blir det lättare att prata om, det kommer mer naturligt. 
  • Våga ta kontakt. När jag har hittat någon som är inspirerande för mig har jag tagit kontakten. 
  • Sist men inte minst: Gå kurser!

This or that med Marie Vorrei

Vill du komma i kontakt med Marie?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv