Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Karin Angerind Edebo driver företaget Fooever

Karin arbetar som Commercial manager på Tele2 utöver sitt företag Fooever. Hon är personen som har lite mer tid på dygnet än alla andra – och alltid mycket på gång. I Saltsjö-Boo bor hon tillsammans med sina två döttrar och en hund varannan vecka. Den andra veckan är det bara Karin och fokus på jobb. De tre P:n är hennes drivkraft: Passion, Pepp och Positivitet. Hon lever efter att behandla andra som hon själv vill bli behandlad.

Berätta lite mer om Fooever!

Fooever är en digital marknadsplats som matchar nyanlända flyktingar med hushållsnära tjänster. För att de snabbt kan komma i arbete och tjäna sin egna pengar. Personer som vill hjälpa till köper en hushållsnära tjänst istället för att ge pengar. 

Allt mitt arbete sker digitalt. Målet är att vi ska fixa 1000 jobb till nyanlända fram till hösten 2022. Inom några år hoppas jag att företaget tagit en annan vändning och att vi kan använda vår matchningstjänst till något annat. För vi måste ju börja tro på fred och att krigen tar slut så att våra flyktingar kan återvända hem – för de som vill. Från början var Fooever en matchningstjänst för matproducenter direkt till konsumenter och så kan det bli igen.

Karins företagsresa genom åren

Företaget startades 2015, när jag var 37 år. När jag arbetade som marknadschef på ett IT-säkerhetsbolag kom min kollega Fredrik, som var säljchef, med ursprungsidén om Fooever. Han belånade då sitt hus och startade företaget. När jag kom tillbaka från min mammaledighet behövde han hjälp, och där kom jag in.

Jag har drivit flera företag innan – framförallt inom restaurangbranschen. En av mina tidigare restaurangverksamheter hade jag maximalt otur med! Vi köpte en restaurang i Thailand precis innan det blev militärkupp där för ett stort belopp som vi inte fick igen vid försäljning. Så all buffert för att ta ett friår eller liknande blåste bort. Hela den ekonomiska krisen fungerade som en katalysator i mitt äktenskap, på kuppen skilde vi oss och ekonomin blev inte bättre av det. 

Vad är du mest stolt över att åstadkommit? 

Mina barn såklart! Men med Fooever känns det gott att göra gott för personer som behöver det. Och att jag inte gett upp hoppet om företaget! Utan jag har låtit det vila och bli något annat än ursprungstanken. Men lärdomen från min entreprenörsresa är att det blir sällan som man tänkt sig och väldigt lite kommer gratis. Räkna inte med virala krafter utan räkna med att marknadsföring och försäljning kostar. Hårt arbete krävs alltid. Sedan tar saker alltid mer tid än man tror, framför allt beteendeförändring av något slag. Vi skulle med Fooever lärt känna våra målgrupper bättre innan genom att göra marknadsanalyser. Jag hann ju inte göra det för jag kom in för sent. Man ska alltid göra en marknadsanalys om man är något på spåren. 

Karins bästa tips till andra entreprenörer: 

  • Gå på event som är gjorda för att knyta kontakter. På event kan man få till bra samarbeten och nya kontakter.
  • Alliera dig och var inte rätta att berätta om din idé. Väldigt sällan kommer någon att sno den!

This or that med Karin Angerind Edebo

Vill du komma i kontakt med Karin?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv