Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Jenny Boberg grundare av Kvinnoteket

Kreativa och lösningsorienterade Jenny Boberg är 32 år gammal och bor med sin partner i Stockholm. Förutom Stockholm delar de sin tid mellan Åre, Umeå och Gotland. Under sommaren kan du hitta Jenny i hennes surfbuss Tellus. Hon brukar beskrivas som en social kameleont – en person med en stor nyfikenhet på människor och på livet.

Vad gör Kvinnoteket?

Kvinnoteket grundades 2021 och är en plattform som skapar rum för kvinnor att lära känna sig själva och andra kvinnor. Just nu arrangerar vi kvinnocirklar där man som deltagare får möjlighet att reflektera kring sin relation till sig själva, till andra, sin kropp, vänner och livet i stort. Vi sammanställer också och sprider kunskap om kvinnokroppen. På sikt kommer vi att erbjuda onlinekurser inom olika ämnen som relaterar till kvinnokroppen. Utöver Kvinnoteket arbetar jag även som konsult inom communities, ledarskapsutveckling och kommunikation.

Idag drivs det mesta digitalt, men vi kommer att arrangera våra första fysiska event i Stockholm i höst. I framtiden hoppas jag på att Kvinnoteket är en självklar mötesplats för kvinnor att mötas och utvecklas. Om jag får drömma är vi också en del av forskning kring just kvinnors hälsa och att våra produkter och tjänster kommer finnas utanför Sverige.

Jennys entreprenörsresa

Under större delen av min karriär har jag arbetat med entreprenörer, startups och communities. Det är omöjligt att inte själv bli peppad på att driva bolag. Jag har också själv upplevt hur det känns att som kvinna inte tas på allvar när det kommer till smärtor i min kropp. Jag vill vara med och bidra till att det inte sker för nästa generations kvinnor.

Jag är stolt över att jag alltid vågat gå min egna väg – trots att den inte alltid varit förståelig för andra. Jag är också stolt över Kvinnoteket och att det fått jättebra respons. Mens, sexualitet och underliv är faktiskt något som oväntat många gärna pratar om – någon måste bara öppna ämnet.

Det bästa med att driva eget är att själv bestämma över min tid och att jag kan välja att arbeta med människor som är och vill befinna sig i framkant, samt att man gör skillnad! Jag har varit – och är nog fortfarande – väldigt rädd för att misslyckas. Man har fått offra en del tid också.

Vad är din drivkrafter?

Jag har alltid brunnit för att arbeta med sådant som får människor att må bra. Just nu fokuserar jag mycket av den drivkraften på att skapa rum för kvinnor att lära sig om och utveckla sig själva. Som liten drömde jag om att få jobba som produktutvecklare. När jag upptäckte yoga under tiden som mina studier på Handelshögskolan väcktes min passion för självkännedom och ledarskap.

Jennys tips till andra entreprenörer

Misstaget jag tror många kan göra i början är att man spenderar mycket tid på att fundera över riskerna istället för att testa. Även att man missar eller inte prioriterar försäljningen. När du ska nätverka var genuin! Fråga om hjälp och var beredd på att hjälpa själv. Jag tror mycket på att sätta sig i sammanhang där man är omgiven av människor som inspirerar en det leder alltid till bra saker. Prata högt om vad du ska (eller vill!) göra även om du inte har svaren på hur du ska utföra det. Ofta kommer lösningen just för att du råkar säga det till en person som sitter på lösningen. Konfrontera din egna rädslor, det är då du inser att de oftast inte är sanna.

This or that med Jenny Boberg

Vill du komma i kontakt med Jenny?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv