Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Lotten Bång grundare av Buller & Bång media

För 12 år sedan flyttade Lotten Bång till Malmö från Stockholm för kärleken. Idag driver hon sitt företag från Malmö och bor tillsammans med sin sambo samt deras två barn. När hon inte driver företag gillar hon att åka motorcykel, träna thaiboxning, löpning, segla, åka skidor, sy, måla och andra kreativa aktiviteter. Att få skapa är en stor drivkraft för Lotten, då det är därifrån hon får sin energi.

Produktionsbolaget Buller & Bång media

Buller & Bång media är ett produktionsbolag med fokuserar på film. Vi gör även hemsidor, jobbar med sociala medier, fotografi och drönarfotografering. Sista tiden har jag suttit på Media Evolution, MEC är särskilt inriktat på företag i mediebranschen i Malmö. Men nu letar jag efter ett kontor som ska ligga närmare mitt hem i Limhamn. Tills dess arbetar jag hemifrån. 

Mitt mål med Buller & Bång media är att jag ska ha roligt när jag arbetar. Även att mina kunder ska känna sig inspirerade och glada efter de träffat mig och nöjda med mitt jobb när jag är klar. Jag har också ett mål att komma upp i en bestämd månadsinkomst, för mig är det ett kvitto på att jag gör ett bra jobb. I framtiden hoppas jag på att Buller & Bång media ska vara ett namn som potentiella kunder tänker på när de diskuterar film. Vilket i sin tur ger mig mer jobb och kunder.

Hur kom det sig att du startade eget företag?

Jag har alltid velat driva eget företag och att kunna få bestämma över mig själv. Allt började när jag studerade webbkommunikation och sociala medier i Malmö. När jag under utbildningen hade examensarbete tog jag tillfället i akt och började bygga på mitt företag. Till mitt examensarbete byggde jag en egen hemsida och började få in jobb redan under skoltiden – våren 2021. 

När jag tog klivet att starta bolaget testade jag att få in småjobb till mitt eget företag men samtidigt kollade jag efter ett fast jobb. Jag upptäckte snabbt att småjobben trillade in och min sambo stöttade upp ekonomiskt om det gick dåligt. Det var bara att köra.

Lottens reflektioner kring entreprenörskap

Det fina med att vara egen är att själv få bestämma. Jag har ingen chef som kollar på klockan när jag kommer in sent till kontoret och heller ingen som kollar hur många kunder jag har dragit in eller om budgeten är nådd. Det är jag själv som bestämmer detta. Sedan har jag möjligheten att påverka min egna jobbsituation, om jag vill jobba mer med t.ex. hemsidor kan jag göra det. Jag är mest stolt över mina filmer jag skapat och att kunder hör av sig till mig för det gillar det jag gör. Från början trodde jag inte helt på mig själv, och gör det fortfarande inte alltid, att jag skulle vara såhär bra på det jag gör? Men jag ser själv att det är ett jäkligt bra jobb jag gör och det gör mig stolt. 

Sedan finns det klart baksidor med eget företag. Man har en ojämn månadsinkomst och en ovis årsinkomst. För mig tog det ett år innan allt var inköpt och tills pengarna började rulla in som ren lön. Och om något går riktigt fel, ja, då är det upp till mig att lösa det. Jag kan inte bolla över det på min chef eller få hjälp av en kollega. Sedan har det varit svårt att lära sig alla program som t.ex. videoredigering. Det finns väldigt mycket att lära sig och jag vill kunna allt, men det tar tid.

Lottens tips till andra entreprenörer

Tro på dig själv! Om andra kan göra jobbet, kan du också. Men du måste göra det, du måste börja, annars händer inget såklart. Ingen kan göra jobbet åt dig. Gör inte heller misstaget att inte våga ta betalt. Din tid är pengar.

När du ska nätverka; Använd dig utav de kontakter du har – ring och boka lunch och fråga om hjälp. Människor är väldigt hjälpsamma bara om man frågar. Många jobb jag har fått är genom mina kontakter och mitt nätverk. Sedan använder jag mig utav Instagram väldigt mycket där jag regelbundet lägger ut vad jag gör och vilka kunder jag träffar. För att folk ska få mig på näthinnan när de tänker på film. Genom sociala medier kan du göra bra reklam, där kan du skryta om vad du gör men på ett fint sätt.

Vill du komma i kontakt med Lotten?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv