Entreprenörden logo

Sommarinspiratör Jenny Grant – driven entreprenör och konstnär

Jenny Grant är utbildad civilingenjör och startade sitt bolag för att erbjuda sina konsulttjänster inom affärsutveckling. Men det var något som lockade, något som drog i henne. Passionen för den kreativa processen och önskan att inspirera andra till att finna balans och uttrycka sina känslor genom kreativt skapande tog över. Idag arbetar hon fulltid som konstnär, reser över hela världen för hålla kurser och driver en blomstrande global kursverksamhet online.

Sommarinspiratören Jenny Grant, en driven entreprenör och konstnär

Vem är Jenny Grant?

Jag är 52 år och bor i Danderyd tillsammans med min man och mina 3 barn, 19, 17 och 12 år. Som person är jag nyfiken, positiv och orädd. Yoga ingår i min dagliga rutin och jag älskar att cykla mountain bike, åka wakeboard och alpina skidor.

Jag drivs av att lära mig nya saker och försöker låta mina känslor samt intuition guida mig när jag skall ta beslut. När jag lyssnar på intuition hittar jag mitt inre flow. Då händer det mycket! Både i mitt konstnärskap såväl som i byggandet av mitt bolaget och i livet i stort.

Företaget – Jenny Grant Art

Att skapa konst och bygga bolag runt det är en spännande process. Genom min konst vill jag inspirera andra att vara modiga och använda sin kreativitet till att göra det de älskar. Min verksamhet består av två delar; dels ställer jag ut och säljer min konst, dels håller jag i kurser både i Sverige, runtom i världen samt digitalt online. Mina onlinekurser utgör ungefär 75% av min omsättning.

Jag arbetar i min ateljé en gammal torparlänga från 1650 talet, som ligger nära där jag bor. Där finner jag min inspiration att skapa och måla. Mitt mål är att bygga en hållbar verksamhet som kan försörja mig samt sprida glädje och positiv energi i världen. Med min konst och mina kurser vill jag inspirera andra att lära sig lyssna på sina känslor och finna uttryck för sin inre kreativitet och sina inre känslor. 

Jenny Grant Art – egen konstförsäljning och kurser

Entreprenörsresan

Jag startade företaget tillsammans med min man 2002 när jag var 39 år, och åtta år senare omformade vi det till ett aktiebolag. Anledningen till att vi startade företag var för att kunna erbjuda konsulttjänster inom affärsutveckling när vi kom hem efter att ha bott utomlands i flera år. Jag arbetade som affärsutvecklingskonsult och målade vid sidan av som en hobby. När vi fick vårt tredje barn började jag fundera på hur jag ville leva mitt liv och bad jag brann för. Jag bestämde mig för att göra mer av det jag älskade att göra och under fem år byggde jag upp min konstnärsverksamhet parallellt med konsultandet. För fem år sedan kunde jag sluta konslutandet och sedan dess har jag jobbat heltid som konstnär. 

Jag startade kostnärsverksamheten för att jag kände ett driv och en längtan att utforska och försöka leva på det jag älskade att göra. Jag hade redan medverkat på konstutställningar och sålt mina verk. Dessutom hade jag hållit några kurser och kände att jag ville testa att bygga en business runt det.

Idag är jag väldigt stolt över att jag har byggt en verksamhet som går att skala. Nu har jag byggt en internationell online kursverksamhet där mer än 14 000 personer har tagit mina kurser och den växer så det knakar! Jag är oerhört stolt över att jag har förfrågningar på att hålla kurser runtom i hela världen. I oktober bär det av till USA på en roadshow, där jag kommer att hålla kurser i tre delstater. Sedan åker jag till Australien för att hålla kurs i februari. Det är väldigt spännande! 

Om entreprenörskapet

Jag har lärt mig att med många små steg kan man nå en lång väg. När man jobbar för det man brinner och tror på och sakta bygger en bra grund kan det ta tid, men det är värt varenda steg!

Det jag verkligen älskar med att driva eget är friheten och möjligheten att fokusera på min passion och att arbeta för det som jag tror på. 

Men visst finns det vissa utmaningar. En svårighet har varit att inte ha något team med experter till hjälp. Jag har tvingats att göra allt själv oberoende om jag haft kunskap om det eller inte. En annan utmaning har vara variationen i intäkter, när jag inte aktivt säljer så kommer inga pengar in och det bidrar självklart till en viss press. I början tog jag inte ut mycket i lön och som tidigare konsult inom affärsutveckling blev det ett stort lönedropp för mig.

Jag är inte så bra på att separera arbete och fritid. Jag jobbar konstant, men jag älskar det jag gör och det är både mitt arbete och min hobby. Jag känner inte att det är så viktigt att skilja dem åt! 

Jag har kunder över hela världen, som tar min a kurser, ger kommentarer och ställer frågor varje dag, dygnet runt, därför har jag svårt att ta ledigt en längre tid. Det är självvalt och jag älskar vad jag gör så jag vill inte ta ledigt. Att jobba lite varje dag känns inte som någon börda. Jag kan dessutom ta med mig delar av mitt jobb var jag än är i världen, så jag behöver inte vara på någon specifik plats.

Jenny Grant Find your Flow Son

Jennys tips till andra entreprenörer 

  • I början tror jag att många företagare fokuserar lite för mycket på sin produkt snarare än på vad produkten eller tjänsten gör för kunden. Det är viktigt att man fokuserar på kunden när man utvecklar sin verksamhet.
  • Jag är ganska dålig på nätverkande men jag gör många samarbeten med andra i min bransch och det hjälper mig både att bygga nätverk och att utvidga min kundbas.
  • Se till att njuta av vägen! Stirrar dig inte blind på målet och var inte rädd för att misslyckas. Ibland växer man som mest när det inte går som man tänkt sig. Många små steg tar oss en lång väg, ta små steg och ge inte upp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv