Entreprenörden logo

Sommarinspiratör Jenny Hagman – Grundare av Curious Creating

Jenny Hagman driver företaget Curious Creating som bland annat ger företag  möjlighet att leasa konst och skapa en kreativ samt trivsam arbetsmiljö. När  Jenny separerade från sin tidigare relation, en relation som varat i 23 år, vaknade  den gamla drömmen om entreprenörskap till liv igen. Det var en dröm som hon  tidigare lagt åt sidan. Idag vill Jenny inspirera och vägleda andra till att leva fullt  ut, förutom konsten så erbjuder hon även workshops och kurser i frigörande  dans och kreativt skapande.  

Jenny Hagman – Grundare av Curious Creating

Vem är du som person Jenny Hagman? 

I år fyller jag 46 år, jag har tre fina tonåringar och varannan vecka blir det liv i  vår lägenhet som ligger mitt i Norrköping. Jag har en underbar man som  utmanar mig att släppa taget och acceptera allt som är, han tar fram det bästa i mig. 

Som person är jag en medveten kvinna, som strävar efter att vara mitt sanna  jag fullt ut. Jag försöker se det vackra i allt det som händer, tungt som lätt.  Musiken, dansen och mitt skapande fyller mig med energi och kraft, men jag  finner också drivkraft i min personliga utveckling. Jag strävar efter att bli tryggare och mer närvarande i mig själv, där får jag hjälp av mina nära relationer.  

Jag blir motiverad och inspirerad av starka och självsäkra kvinnor. Kvinnor som  vågar gå över sina begränsningar. Allt är möjligt!  

Curious Creating – här flödar kreativitet och  inspiration 

Curious Creating ger ditt företag möjlighet att leasa eller köpa konst för att  skapa en attraktiv och föränderlig miljö. En arbetsmiljö som främjar kreativt  tänkande och välmående. Konst inspirerar! Förutom konst så erbjuder jag  även workshops och kurser i frigörande dans och kreativt skapande.  Fokus ligger på att hitta glädjen och fylla på med ny energi. Servicen riktar  sig främst till företag, men också till privatpersoner.  

Min verksamhet driver jag hemifrån. Men jag längtar efter en egen ateljé med  stora ytor där jag kan skapa fritt. Workshops och kurser håller jag hos Estetica i Söderköping och i Lindåkerssalen i Norrköping. Jag samarbetar med Håll Bar  & Kök i Söderköping för konstutställningar och Norells för ge företag och deras anställda verktyg att hantera stress och främja personlig utveckling. 

Målet med företaget är att livnära mig på det jag älskar. Skapa en trygg grund och utifrån det vara fri och öppen för nya möjligheter och projekt.  

Framtidsvisionen är att inom fem år samarbeta med flera konstnärer, leasa ut  konst till flera företag runt om i Sverige. Sedan vill jag också bo i ett hus på  landet, nära skogen och vattnet, omgivet av vackra fält. Tanken är att jag  fortsätter att hålla kreativa workshops och kurser i medveten rörelse. Sedan vill  jag även samarbeta med andra företagare och bygga upp ett stort nätverk av  människor som inspirerar mig. I framtiden vill jag inkludera med min man i  företaget, så att vi kan resa och arbeta tillsammans med olika projekt. Drömmen  är att vi då har råd med lyx och den livsstil som vi önskar!  

Entreprenörsresan  

Genom åren har jag haft många olika idéer och gick en starta eget-kurs när jag  var 27 år. Då hade jag en företagsidé för målgruppen gravida kvinnor, planen var  att göra gipsavgjutningar och fotografera deras vackra magar. Jag påbörjade  arbetet men registrerade inget företag och idén pausades när jag fick mitt första  barn.  

Efter 23 år tillsammans separerade jag och min tidigare partner år 2018. Då  behövde jag tid för att hitta mig själv igen, vem jag var och vad jag längtade  efter. En dag gick jag förbi en tom lokal och mindes drömmen om eget företag,  jag hade lite pengar och kände att nu var det dags! Under våren 2020  registrerade jag företaget och fick starta-eget-bidrag. Jag körde igång med  kreativa kurser, tantramassage och med min konst. Det började bra, men sen  kom pandemin och kunderna försvann.  

Våren 2021 fick jag och en tidigare kollega ett erbjudande att ta över Knäppingsborg, ett fantastiskt hus i Norrköpings mysigaste kvarter. Folk  började att hitta ut igen efter pandemin och vi såg goda möjligheter i att  bygga en verksamhet där. Vi startade ett aktiebolag som hette Mandala kollektivet, det var ett hus med fokus på spritualitet/kreativitet/hälsa. Tyvärr  fick vi släppa verksamheten hösten 2022, då vi inte lyckats att få någon ekonomi i företaget. 

Mandala kollektivet tog en stor del av min energi, men det gav mig också  massor av erfarenhet. När vi startade huset hade jag lagt min enskilda firma åt  sidan, men nu fanns tiden att fokusera på mitt eget företag igen. Jag bestämde  mig för att satsa mest på min konst och på att hyra ut konst till företag, det är  där jag är nu.  

Jag är stolt över att jag äntligen vågade ta klivet att starta företag, ja till och  med två företag! Resan har gett mig många lärdomar, bland annat att tänka på  vem jag startar företag med och att räkna realistiskt på ekonomin. Det är jag  tacksam för.  

Entreprenörskapet  

Det bästa med att driva företag är att jag är fri att välja mina egna tider, när jag  vill jobba och när jag ska vara ledig. Det svåraste för mig har varit att nå ut till  målgruppen och skaffa kunder. Jag tror på det jag gör, men har mina  begränsningar ibland är det svårt att ge mig ut på okänt vatten, där jag aldrig  varit förut och se värdet i det jag skapar.  

Jag har gett upp min ekonomiska trygghet och som det är nu så är det kämpigt,  men jag försöker att tänka positivt. För tillfället har allt har löst sig men det har  varit många oroliga stunder och jag har fått vända på varenda krona.  

Jenny Hagman – Grundare av Curious Creating

 Till andra entreprenörer  

  • Man behöver göra sina egna misstag för att lära sig. Tro på dig själv även när du möter motgångar och var modig. Allt är möjligt!  
  • Det finns många olika sätt att nätverka där ute, prova dig fram vad  som passar dig. Exempelvis kan du gå med i en grupp för entreprenörer, träffa andra företagare regelbundet, eller vara aktiv på Linkedin, där finns möjlighet att hitta just dina företagskontakter.  
  • Ta hjälp med det du inte kan, vi är alla bra på olika saker och vi behöver varandra.
  • Ge dig själv tid att vila. Det öppnar upp sinnet för nya möjligheter och  att se olika perspektiv. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv