Entreprenörden logo

Sommarinspiratör Nella Lisserow – Grundare av företaget Freelance spirit

Nella kände sig aldrig hemma som kontorsanställd med ett 9–5 jobb. När hon 2018 förlorade sin dåvarande anställning lämnade hon tryggheten bakom sig och idag arbetar hon som businesscoach för soloföretagare. Idag vill hon inspirera andra till att våga ta klivet mot entreprenörskap och visa dem att det är roligt att sälja. 

”Jag hade länge funderat på att bli egenföretagare, men jag trodde att jag behövde mycket erfarenhet innan dess. När jag förlorade jobbet såg jag det som min chans att testa på frilanslivet”, säger Nella Lisserow. 

Nella Lisserow – Grundare av Freelance spirit

Träffa Nella Lisserow – kvinnan bakom företaget

Jag heter Nella, är 34 år och bor tillsammans med min sambo samt hund i Stockholm. Själv skulle jag beskriva mig som en sprallig, passionerad och reflekterande person. Det blir många härliga hundpromenader på min fritid och mina vänner brukar skoja om att jag är en ”snacksmaster”. Jag äter gärna många gånger om dagen och är alltid hungrig! Fd 

Jag motiveras av att hjälpa kvinnliga soloföretagare att bygga en hållbar verksamhet. Själv har jag alltid velat gå min egen väg och jag vill inspirera fler till att våga ta det steget!

Företaget Freelance spirit – Ett businesscoach företag med ambitioner

Jag arbetar som businesscoach för soloföretagare (företagare som inte har några anställda) som säljer tjänster via sociala medier och nyhetsbrev. Det jag gör är att jag hjälper dem att tjäna pengar på att jobba med det som de tycker är roligt.

Företaget driver jag hemifrån, men det är flexibelt, jag kan arbeta var jag vill. Målet är att fortsätta utveckla mina erbjudanden för att hjälpa företagare, så att de i sin tur vågar sälja in sig, få fler kunder och att de upptäcker att det är kul att sälja. Ärligt talat, att bli miljonär och få vara ännu mer utomlands vore inte fel! Om fem år är drömmen att bo utomlands i ett hus med en vacker utsikt mot havet. Sedan fortsätter jag att driva min verksamhet och vill kunna bjuda över soloföretagare på retreats, där vi djupdyker mer i deras business.

Nella Lisserow började frilansa 2018

Entreprenörsresan

Jag började frilansa 2018, när jag var 29 år. Min resa började med att jag förlorade min dåvarande tjänst. Eftersom jag aldrig känt att jag trivts med att jobba för andra, gjorde jag slag i saken och börja frilansa inom marknadsföring istället för att söka nytt jobb. 

Jag hade länge funderat på att bli egenföretagare, men trodde att jag behövde mycket erfarenhet för att driva eget. När jag förlorade jobbet såg jag det som min chans att testa på frilanslivet, det som drev mig var att jag aldrig känt att jag trivts med ett strikt kontorsjobb eller att jobba för någon annan.

I början fick jag ofta frågan om “hur jag vågade ta det steget”. Därför utbildade jag mig till coach, jag var sedan tidigare intresserad av personlig utveckling. Efter utbildningen gick jag över från att frilansa som marknadsförare till att coacha soloföretagare. 

Jag är mest stolt över att jag vågade ta steget att satsa hundra procent och att jag lyckades! Är även stolt över att jag sadlade om och utbildade mig till coach. 

Vilka viktiga lärdomar har du fått från din entreprenörsresa? 

På vägen har jag lärt mig att ”om du inte själv tror på dig själv så gör ingen annan att göra det heller”. Det kanske låter klyschigt, men det ligger mycket sanning i det. Du måste själv vara din största supporter, annars håller det inte i det långa loppet. 

Om entreprenörskapet

Det bästa med att driva eget företag är att jag får jobba med något jag faktiskt tycker är väldigt kul och utvecklande. Inte bara att jag utvecklas som entreprenör, min personliga utveckling går också snabbt framåt. Sedan älskar jag friheten att arbeta platsoberoende och kunna styra arbetet själv.

Det som har varit svårast för mig är att du inte har kollegor att bolla saker med på samma sätt som när du är anställd. Men samtidigt har jag byggt ett nätverk och lärt känna många andra fina egenföretagare som idag är mina vänner. Om det är något som jag känt att jag offrat med att vara entreprenör så är det att ha kollegor, men inte just någonting annat. 

Nella arbetar som businesscoach för soloföretagare som säljer tjänster via sociala medier och nyhetsbrev.

Hur gör du för att balansera jobb och fritid? 

Min hund är bra på att ta ner mig på jorden, sedan försöker jag också att hålla en del rutiner. Samtidigt har jag mycket flexibilitet kring hur jag jobbar, behöver jag vila och sova ut så gör jag det, har jag energi så kör jag på. Jag försöker lyssna inåt och fråga mig själv, “gör jag det här för att jag vill det och är det bra för mig? Eller försöker jag bara prestera för att bevisa något?”.  

Till andra entreprenörer

  • Jag tror det är vanligt att man tvivlar på sig själv och sin förmåga. Du måste vara din egen hejarklack! 
  • Nätverka och var närvarande på sociala medier! Våga prata med andra där, ta en digital fika eller snacka i direkt meddelande. Jag har fått så mycket fina personer i mitt liv tack vare att jag gjort det. 
  • Sluta vänta på tillåtelse eller yttre bekräftelse, om du vill göra något så gör det. Du kan så mycket mer än du tror!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv