Entreprenörden logo

Sommarinspiratör Joella Skoogh – frihetsälskande livsnjutare med ett enormt driv

De flesta av oss känner igen namnet Joella Skoogh från sociala medier där hon är en stor profil. Joella arbetar som business mentor för konsulter och coacher. Hon började från noll, men idag är företaget på väg mot framtidsmålet – att omsätta flera tiotals miljoner. En stor drivkraft är friheten och möjligheten att leva livet på sina egna villkor, men Joella vill också skapa någonting meningsfullt, ge tillbaka och inspirera. 

”I synnerhet vill jag inspirera andra kvinnliga företagare att ta för sig mer. En annan drivkraft är att jag vill leva upp till min fulla potential, det gör att jag ständigt vill utvecklas”, säger Joella. 

Sommarinspiratören Joella Skoogh

Vem är du privat, Joella Skoogh? 

Jag är 31 år gammal, entreprenör och bor i norra Italien. Som person är jag både väldigt ambitiös och en stor livsnjutare, som vägrar välja mellan karriären och det goda i livet. Jag är vegan och foodie, så på fritiden älskar jag att upptäcka fantastiska restauranger och njuta av Italiens utbud på vegansk mat. Jag reser också runt en del i Italien eller till andra platser och älskar att upptäcka och gå på små äventyr hela tiden.

Om företaget Joella Skoogh

Jag är businessmentor för konsulter och coacher som vill paketera sina erbjudanden och bygga personliga varumärken som attraherar fler idealkunder till sig.  

Mitt mål är att mitt företag ska växa och omsätta flera tiotals miljoner. Men jag vill fortfarande ha ett litet team, inte ha ett stort bolag med 50 anställda det känns inte som frihet. Jag har också som mål att använda pengarna jag tjänar för att investera i andra bolag. Livsstilsmässigt vill jag vara ekonomiskt oberoende och fortfarande bo i Italien. Gärna i mitt drömhus och ha utsikt över en vingård eller liknande. Jag tror jag kan vara där om 5 år faktiskt, om inte så är jag i alla fall på mycket god väg.

Entreprenörsresan

Jag startade mitt företag december 2019, när jag var 28, men jag satte igång på heltid i mars 2020. Ja, precis i början av pandemin. Jag startade främst företag för att jag ville bli platsoberoende. Jag ville inte sitta fast på ett kontor nio till fem varje dag, utan kunna jobba hemifrån eller bo utomlands.

Min företagsresa började med att jag tröttnade på att vara anställd. Då bestämde jag mig för att ta paus och dra till Italien ett halvår för att plugga italienska. 

När jag gick runt på Roms gator kände jag att “Jag måste kunna leva såhär hela tiden, jag kan inte sitta inne på ett kontor och se hur mitt liv slösas bort.” Efter några månader så ringde jag upp min chef och sa:

 – Jag kommer inte tillbaka, jag behöver göra något annat. 

Eftersom jag hade sagt upp mig så kände jag att jag lika gärna kunde satsa fullt ut på frilansandet, som jag redan hade börjat lite med. “Om det inte flyger får jag väl söka ett nytt jobb,” tänkte jag.

Jag är mest stolt över att jag verkligen började från noll – inga kunder, inga leads, inget personligt varumärke, inget nätverk. Idag har jag byggt upp ett starkt personligt varumärke, fått massa värdefulla kontakter och attraherat kunder till mig genom mitt content på sociala medier. Och jag gjorde verkligen allt från grunden, jag har åstadkommit det helt själv!

För att balansera arbete och vardag har jag personligen valt att sälja paketerade tjänster, där jag tar högt betalt, istället för att sälja mina timmar. Sedan är det också viktigt att komma ihåg att ledighet är produktivt. Oftast får jag mina bästa tankar och idéer när jag är ute på en långpromenad, eller efter en konversation med en vän. 

Vilka viktiga lärdomar har du fått med dig? 

  1. Du måste bli en risktagare för att lyckas. Var modig och våga hoppa – ta beslut som du är nervös över att ta. Investera pengar i bolaget och dig själv.
  2. Ditt personliga varumärke är som en fond som växer, växer och växer. Om du bygger ditt personliga varumärke så kommer du garanterat se positiva resultat för ditt företag.
  3. Ha en stor vision och ha ett laserfokus på den. Om du inte vet vad du vill eller vart du är på väg så kan du lätt råka hamna fel. Om du däremot vet vad du vill uppnå blir det enkelt att ta rätt beslut.
Joella Skoogh bor och arbetar främst från Italien

Vinster och utmaningar med att vara entreprenör

Det bästa med att driva företag är friheten i att aldrig behöva sätta larm på morgonen, kunna ta långluncher och att kunna jobba i enlighet med mina energinivåer. 

Det som är mest utmanande är mindset och det är något du måste jobba med hela tiden, det spelar ingen roll hur bra det går. Nya mindset-utmaningar kommer hela tiden. För mig har det handlat om att balansera mitt mående och inte låta mina resultat påverka det för mycket, varken positivt eller negativt. Jag ska må toppen oavsett hur bra eller hur dåligt det går.

De första 1-2 åren jobbade jag en hel del. Dels för att jag hade dåligt samvete om jag inte jobbade, dels för att jag experimenterade mycket innan jag visste vad som funkar och inte funkar. Jag drog också ned en hel del på utgifter i början. Allting kommer med uppoffringar, men för mig har det varit uppoffringar jag varit villig att göra.

Tips till andra entreprenörer

  • Många fokuserar på helt fel saker. Sitt inte och pilla på din hemsida istället för att sälja, eller skapa din logga istället för att marknadsföra. Fokusera istället på saker som faktiskt gör skillnad, exempelvisnätverka, ta kontakt med människor och posta på sociala medier.
  • Mina bästa tips är att posta content istället för att gå ut och jaga folk hela tiden. Attrahera människor till dig. Bli en person som andra VILL nätverka med. Bli en person som dina förebilder hör av sig till.
  • Investera i din egen utveckling. Med det menar jag mentorskap, coacher, kurser, program och annat. Det räcker inte att träffa andra likasinnade och bolla med andra på samma nivå som sig själv. Man behöver lära sig från dem som är längre fram, gjort misstagen och har lärdomar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv