Entreprenörden logo

Sommarinspiratör Kajsa Olsson Persson – grundare av VistaFeet

Kajsa Olsson Persson är grundare av VistaFeet som utvecklar produkter för att hjälpa diabetiker med deras fothälsa. Kajsa ville fortsätta det viktiga arbetet som hennes mamma och styvfar påbörjat samt när tillfället gavs tog hon steget och påbörjade företagsresan. Planen är att etablera sig på den europeiska marknaden, nå ut till fler som kan ha hjälp av produkterna och höja individers livskvalitet genom att fortsätta med att rädda fötter. 

“Målet med verksamheten är att göra skillnad i livet för människor med diabetes. Vi fokuserar på foten och ser till att fler får leva hela livet med båda sina fötter”, säger Kajsa.

Olsson Persson – grundare av VistaFeet.
Foto av:Lisbet Spörndly 

Om Kajsa Olsson Persson

Jag heter Kajsa Olsson Persson, är 46 år och bor tillsammans med min familj i Sundbyberg. Familjen består av min man och våra tre barn samt hunden Bruno som också bor hos oss på halvtid. Under uppväxten var jag en riktig hästtjej, jag gillade att hänga i stallet och vara i naturen. Jag rider inte regelbundet längre men jag gillar att tanka min energi i skogen, har med åren lärt mig orientera och på vintern åker jag gärna skidor. 

Jag drivs av att göra skillnad, hjälpa andra och förbättra saker. När jag har ett utsatt mål är jag väldigt resultatinriktad och ser till att nå hela vägen fram, oavsett vilka utmaningar som kommer på vägen. Som person är jag social, jag gillar människor och att bygga långsiktiga relationer. 

VistaFeet 

VistaFeet utvecklar och säljer hjälpmedel för att rädda fötter från sår som kan leda till amputation. Verksamheten driver jag hemifrån. Anledningen till att vi inte har en lokal är rent ekonomiskt, vi vill hålla våra utgifter så låga som möjligt tills dess att vi kommit igång ordentligt med försäljningen och börjar se intäkter.  

Målet med verksamheten är att göra skillnad i livet för människor med diabetes. Vi fokuserar på foten och ser till att fler får leva hela livet med båda sina fötter. För att lyckas med det krävs det att VistaFeet blir ett välmående och vinstdrivande företag. Framtidsvisionen är att etablera VistaFeet på den europeiska marknaden, våra produkter ska då vara en del av de hjälpmedel som alla människor med diabetes använder sig av för att hantera sin sjukdom. Troligtvis har jag klivit av stolen som VD, eller är åtminstone på god väg att göra det, men jag sitter antagligen kvar i styrelsen.

Entreprenörsresan

Jag startade VistaFeet i oktober 2019 när jag var 42 år. Livet förändrades och plötsligt fick jag tid på att fundera över vad jag verkligen ville göra. Jag hade länge haft en önskan att driva eget företag och jag ville avsluta det arbete min mamma samt styvfar påbörjat inom diabetesfötter. Nu hade jag min chans och jag såg att det fanns en möjlighet för mig att göra stor skillnad för många människor och samtidigt bygga ett framgångsrikt företag. Då bestämde jag mig för att köra helt enkelt!

Jag är superstolt över att ha tagit fram en medicinteknisk produkt och lanserat den på marknaden. Sedan har jag lärt mig oerhört mycket på vägen. Bland annat har jag lärt mig att fortsätta kämpa i motgångar och att tillåta mig själv att ha svackor, ingen kan leverera på topp hela tiden.

Om entreprenörskapet

Det bästa med att driva företag är friheten att kunna lägga all sin energi på något man verkligen brinner för och styra sin egen tid. Det är inte alltid lätt att axla allt ansvar eller att bolla bland de olika hattarna som man behöver ha på sig. Det svåraste för mig har varit att prioritera mig själv. Att hålla en balans mellan jobb och fritid är inte alltid lätt, det är något jag måste jobba på hela tiden. Att jag har en familj och hund hjälper till, men det är lätt hänt att jobbet tar över. 

Till andra entreprenörer 

Jag tror att många som startar företag gör misstaget att tro att det ska vara enkelt att bygga upp ett bolag och att pengarna snabbt ska börja rulla in. Att starta upp och bli vinstdrivande tar tid och är krävande. Men det är det värt (nästan) alla dagar i veckan!

  • Sök dig till ett nätverk där du hittar människor som kompletterar dig, det vill säga människor som ställer en annan typ av frågor än de du annars får, ibland kan man hitta de bästa ingångarna där man minst anar. 
  • Våga be om hjälp! Tro inte att du klarar allt själv.
  • Lita på din magkänsla! Om magen inte är med så finns det en anledning till det.
  • Skriv avtal när du startar samarbeten, man vet aldrig vad som händer på vägen och ibland måste man ta tuffa beslut, då är det bra att ha avtal att luta sig mot. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv